Smoothie Booster
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het is behoorlijk koud aan het worden! En we hebben onze weerstand harder nodig dan de rest van het jaar, daarom een lekkere smoothi, maar ook met super eigenschappen voor onze “Sporters” Een echte gezonde SmoothiiBooster!
Wat maakt deze smoothi zo goed voor sporters? Ik leg graag de “Bodyboost” eigenschappen (zoals ik ze noem) dan ook graag even uit!

Ingrediënten:
Frambozen, banaan, CIAzaad, Grapefruit, Citroen & een beetje water naar wens hoe dik of dun je de sap wilt hebben.

Framboos
Frambozen zijn erg gezond en bevat verschillende vitaminen en vooral mineralen. Er zit veel vitamine C in. 240 Gram framboos is genoeg voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine C. Dit is natuurlijk wel een grote hoeveelheid die je niet snel haalt. Gelukkig zit vitamine C in veel groente en fruit. Verder bevat de framboos vitamine B11, E en K. De mineralen die frambozen herbergen zijn: mangaan, magnesium, koper en kalium. Frambozen zijn vruchten die bijzonder rijk zijn aan vezels. Verder is de framboos een goede bron van de tannine met de naam ellagzuur. Ellagzuur is een zeer gezonde fytonutriënt. Het behoort tot de sterkere anitioxidanten die vrije radicalen in het lichaam onschadelijk maken. Zo beschermt het ons lichaam en verhoogt het de weerstand.
En waarom is de framboos zo goed voor sporters? Omdat de framboos cyanidine-3-glucosylrutinoside bevat, wat een stof is die het spierherstel na grote fysieke inspanningen bevordert.

Verder nog belangrijk om te weten is, dat volgens Nederlands wetenschappelijk onderzoek dat gepubliceerd is in het journaal Biofactors aan toont dat de antioxidantwerking van framboos driemaal zo groot is als die van kiwi´s en tweemaal als de tomaat. Meerdere stoffen in framboosjes zijn werkzaam als antioxidant maar vitamine C en ellagzuur het meest. En word uitgeroepen tot zelfs een ondersteunend fruit soort tegen kanker bijv. in een chemokuur, en heeft daarbij een goeie antitumor werking.

CIAzaad
Wat Chia zaad zo gezond maakt:
-Chia zaad bevat 20% meer proteïne dan granen dus een goede energiebron
-Omega-3 vetzuren, waarvan 60% omega-3 linolzuur, goed voor hart en bloedvaten
-Antioxidanten (zoals Quercetin die vecht tegen vrije radicalen, veroudering van cellen)
-Aminozuren in een ideale combinatie zorgen voor behoud van weefsel.
-Calcium, ijzer en foliumzuur
(Meer te lezen over CIAzaad, binnekort via FitStage.)

Grapefruit
Grapefruit en zijn geneeskrachtige werking, komt voort uit de hoge vitamine C gehalte, twee keer zo veel als de ADH. Verder in dit paradijselijke fruit, de Latijnse naam is citrus paradisii, zit naast vitamine C de vitaminen B1, B6 en A. Als belangrijk mineraal zit er kalium in. Ook zit er veel van de supergezonde fytonutriënt lycopeen in. Lycopeen zorgt voor de rood-roze kleur van het vruchtvlees. Lycopeen is een belangrijke stof die meehelpt in de bestrijding van kankertumoren. Lycopeen herstelt schade aan cellen welke veroorzaakt worden door vrije radicalen.
Overigens bevat grapefruit pectine. Dit fytonutriënt werkt als natuurlijke cholesterolverlager. Pectine helpt ook mee om aderverkalking te voorkomen. Het is een antioxidant wat de vorming van geoxideerde cholesterolafzettingen aan bloedvatwanden voorkomt. Op deze manier is de kans kleiner dat er bloedklonters kunnen ontstaan. De kans op een hartinfarct en andere hart- en vaatziekten wordt op deze manier verlaagd.
(Meer te lezen over de uitgebreide eigenschappen en info over de Grapefruit op FitStage.)

Banaan
Bananen bevatten drie natuurlijke suiker ~ sucrose, fructose en glucose ~ dit gecombineerd met vezels zorgt ervoor dat een banaan onmiddelijk een verhoging aan energie. Onderzoek heeft bewezen dat twee bananen genoeg energie leveren voor een 90 minuten durende training. Geen wonder dat de banaan de nummer 1 fruit is bij veel sporters. Verder hebben bananen vaak een slechte naam omdat ze veel calorieën bevatten, het meeste daarvan bevind zich in de suikers. Mensen hebben sneller de neiging om een appel, die slechts 72 calorieën bevat, te eten dan een banaan aangezien die bijna 100 calorieën bevat. Wanneer je een banaan verder vergelijkt met een appel dan kunnen we concluderen dat een banaan vier keer meer eiwit, tweemaal zoveel koolhydraten, drie keer meer fosfor, vijf keer vitamine A en ijzer bevat en ook nog eens het dubbele aan andere vitaminen en mineralen in zich heeft. Vervolgens is het ook nog rijk aan calcium en is het een van de beste superfoods die er zijn. En aangezien je deze suikers en goeie eigenschappen hard nodig hebt in je lichaam tijdens sporten of deze extreem koude dagen, is het een verantwoordde inname voor je lijf!
(Meer te lezen over de uitgebreide eigenschappen en info over de Banaan, binnekort op FitStage.)

Citroen
In de kruidengeneeskunde staat de citroen al lang bekend om haar reinigende werking. Citroensap bevordert de leverfunctie het hydrateren van je lichaam, wat heel belangrijk is. Als je lichaam namelijk gedehydrateerd is, gaat het minder goed functioneren. Dit kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid, stress, etc. Verder bevat citroen ook citroenzuur (duh). Dit zuur helpt je lichaam om de mineralen uit je voeding beter op te nemen. Potassium, wat ook in citroensap aanwezig is, bevordert de werking van je hersenen en zenuwsysteem, waardoor je minder last hebt van stress en vermoeidheid, en het helpt je bloeddruk op peil te houden. Ook is de citroen goed voor je huid, en stimuleert het de vetverbranding en bevorderd het onze spijsvertering
(Meer over citroen en de uitgebreide eigenschappen binnekort op FitStage.)

Dan nog het allerbelangrijkste, het is een heerlijk maar rijkelijke Smoothii, echt superlekker!
Dus houdt de zomer in je bol, de zon in je hart! & versterk de weerstand in je lichaam voor deze koude winterdagen.
Kortom een heerlijke booster voor weerstand en sport!

Meer te lezen over alle gezondheidsweetjes en sport, hou dan onze Facebook pagina in de gaten.

#MelissaCheyenna #Fitstage #Perfectbodytips #Health #Smoothi#Weerstand #Fitness #Sport

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP