Snacken in de avonduurtjes
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Het snacken op de late avond kan soms de beste atleten verleiden. Volgens onderzoek aan de Florida State Unversity heeft de mens maar een beperkte wilskracht en de weerstand voor verleidingen wordt zwakker naarmate de suikerspiegel daalt. In Jip-en-Janneke taal: naarmate we hongeriger worden, laten we ons sneller verleiden tot snacken.

Na een hele dag gezonde keuzes maken, lijkt het ’s avonds bijna onmogelijk om de wilskracht nog langer vol te houden en van die late avondsnacks af te blijven. Maar er is hoop: hetzelfde onderzoek toonde ook aan dat wilskracht is als een spier die je kunt trainen. Dit betekent dat als je er een gewoonte van maakt de late avondsnacks te weerstaan je behoeft eraan steeds meer afneemt.

Hier zijn een aantal do’s en don’ts als het aankomt op het vermijden van mierzoete toetjes, het boosten van je wilskracht en het gefocust blijven op gezonde voeding. Probeer het eens!

DON’T: voorraadkast vullen met goodies

Het is net zo simpel als het lijkt. Wil je na het dineren geen chips eten? Koop dan geen chips! Zorg ervoor dat je tijdens het boodschappen doen geen hongerige maag krijgt. Het is namelijk waarschijnlijker dat je je karretje vult met ongezonde producten met een rommelende maag. Als je net na je maaltijd nog geen inkopen kan doen, zorg dan dat je een kleine gezonde snack neemt voor je boodschappen gaat doen.

DON’T: avondeten overslaan

Als je de eettafel elke avond hongerig verlaat, is het hoogstwaarschijnlijk dat je binnen een uur de kastjes en ijskast afsnuffelt naar snackopties. Laten we eerlijk zijn: als die extra lepel soep je weerhoudt later te snacken op koekjes en ijs, dan kan je beter voor die extra lepel soep kiezen, toch?

DO: ken je zwaktes

Knabbel je graag op iets terwijl je aan het werk bent of ben je geneigd bij het kijken van televisie naar snel naar snacks te grijpen? Als je je zwaktes kent (door het linken van je snackparades aan bepaalde gevoelens of activiteiten), kun je hier wat aan gaan doen. Probeer bijvoorbeeld ’s avonds geen televisie meer te kijken, maar maak een stevige wandeling of focus je op hobby’s en andere dingen die je leuk vind om te doen.

DO: avondrituelen

Gebruik een aantal rituele activiteiten om het einde van je eetparade aan te kondigen. Wat voor veel mensen effectief is het direct poetsen van de tanden na het avondeten. Flossen, poetsen en klaar. Dit schone gevoel aan de tanden geeft je het gevoel dat de tanden off duty zijn voor de rest van de avond en dat het tijd is om iets anders te doen dan eten.

Hoewel er vaak wat meer strategie bij komt kijken in het afleren van een vervelende gewoonte, kunnen deze tips je hopelijk op weg helpen met het maken van een goede start. Succes!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP