Sporten terwijl je ziek bent?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als je met verhoging en knallende koppijn op de bank ligt, is sporten misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan beweging in de vorm van een wandeling, fietstocht, werken in de tuin of tai-chi je helpen er snel weer bovenop te komen.

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Er is een verschil in intensiteit tussen gewichtsheffen en een korte wandeling. Het is dan ook niet het beste idee om een intense work-out te gaan doen terwijl je loopt te kwakkelen. Na een zware, lange training zijn we namelijk 72 uur lang vatbaarder voor infecties. Het komt daarom vaak voor dat marathonlopers na een goeie wedstrijd beginnen te kwakkelen.

Een milde oefening doet echter niemand kwaad. Sterker nog, een korte, milde oefening tijdens het ziek zijn kan het immuunsysteem juist een die goeie boost geven die je nodig hebt. Als je consistent bent met deze milde oefeningen kan dit het immuunsysteem op lange termijn veel sterker maken waardoor je minder snel ziek wordt. Het is dus van belang dat als je niet ziek bent je ook voldoende blijft bewegen om het immuunsysteem aan te sterken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP