Status DMAA, toegestaan of niet?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Wat is Geranium?

Geranium is een kruid dat in Europa al honderden jaren wordt gebruikt. Het is niet geregisteerd als Novell food, noch op een lijst van verboden ingredienten. Geranium wordt gewonnen uit geraniumbladeren en geraniumstengels. Door een speciaal proces (extraheren) wordt de geranamine verkregen zoals deze in sommige producten gedaan wordt.

Wat is 1,3 Dimetylamyl-amine (DMAA)?

Dit is een synthetische stof dat in sommige supplementen zit en alleen de werkzame stof uit geranamine bevat, DMAA. In Amerika is de declaratie soms erg verwarrend. Zo zou het kunnen zijn dat op een product vermeld staat dat het DMAA bevat, terwijl echter het kruid Geranamin in het product zit (dat waarschijnlijk wel DMAA bevat). Dit zou een fabrikant kunnen doen omdat de naam DMAA meer bekend is dan Geranamine.

Wat doen deze ingredienten?

Ze kunnen zorgen voor een verhoogde hartslag en een boost tijdens de training. Deze ingredienten kan je vinden in enkele sterke afslankproducten en pre-workout boosters.

Wat mag wel en wat niet?

Als een product alleen Geranium bevat mag deze niet het woord DMAA in de ingredientenlijst hebben staan. Het is dan vrij van DMAA en mag vrij verkocht worden. Geranium is een kruidenextract dat (tot nu toe) toegestaan is. Dit is echter door sommige autoriteiten in Europa verkeerd begrepen en hierdoor is ook Geranium per abuis op hun lijst van verboden ingredienten komen te staan. Er bestaat nog onduidelijkheid of DMAA dat uit Geranami afkomstig is, wel toegestaan is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP