Stiekem groente eten
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Hoewel sommige mensen niet kunnen leven met het eten van de 400 gram groentjes per dag, hebben andere er meer moeite mee om het in hun gerechten te verwerken. Probeer deze tips eens uit om de groentjes heel ‘stiekem’ en vooral makkelijk in je gerechten te verwerken!

1. Spaghetti, maar dan anders!

Ben je gek op pasta en wil je minder koolhydraten eten en tegelijk ook nog meer groente eten! Probeer je groente eens om te toveren in pasta. Dit kan heel gemakkelijk met een pastamachine als je courgettes en wortels in kleine plakken snijdt.

2. Vleesvervangers

Vegetarische burgers zijn de perfecte maaltijd voor iedereen die zijn tanden liever in vlees dan groente zet. Je hoeft het vlees niet helemaal af te zweren. Vermeng het gehaktmengsel gewoon stiekem met wat gemalen groenten zoals paddenstoelen bij rundvlees en bloemkool bij kalkoen of varkensgehakt.

3. Verstop ze in de soep

In plaats van gesneden groenten in je soep te verwerken, kun je ze ook pureren. Voeg gepureerde tomaten, pompoen of bloemkool aan je soep toe. De tomaten en pompoen geven het een lekkere hartige smaak en als je het goed doet is de bloemkool een lekkere romige toevoeging. Een beetje bloemkool geeft al 10% van je dagelijkse ijzerbenodigdheden en 30 gram tomaten zorgt al voor 32% van je dagelijkse Vitamine C.

4. Vervang je mayo

Als je een enorm verlangen hebt naar iets romigs op je sandwich waarom dan niet kiezen voor een groenere optie dan die ongezonde mayonaise? Avocado is een prima vervanger van mayonaise die je dezelfde romige smaak geeft, maar velen malen gezonder is.

5. Verwerk ze in je saus

Een populaire truc van veel moeders om hun kinderen meer groente te laten eten. Ben jij nog een beetje in touch met je innerlijke kind? Probeer dan deze gezonde marinarasaus voor op je pasta: kook bloemkool gaar en pureer het in de blender samen met amandelmelk, Dijon mosterd, citroensap, knoflook, een ui, zout en peper tot je een romige, zachte saus hebt. Helemaal zonder kaas en room, supergezond en superlekker op je pasta!

6. Gezond bakken

Als je partner op dieet en hij je regelmatig op je vingers tikt voor je ongezonde bakkunsten, kun je het wat gezonder proberen te maken. Probeer eens hartige muffins te bakken met courgette, wortel, walnoten en rozijnen. Bieten en zoete aardappelen werken ook goed in bakproducten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP