Stop met onbewust eten!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

In het programma ‘Secret Eaters’ worden Britse gezinnen geconfronteerd met het aantal extra calorieën die ze onbewust naar binnen werken. In elke aflevering wordt ook een onderzoekje gedaan naar wat overeten veroorzaakt en de resultaten zijn bijna altijd verassend! Lees hier een aantal wetenschappelijk ondersteunde eetfeitjes en tips uit het programma om dit gedrag af te leren.

1. Zie wat je eet

In een experiment in het programma werd aangetoond dat we 28% meer eten als er geen bewijs meer te vinden is van wat we hebben gegeten. Om jezelf te laten zien wat je eet, probeer dan eens het aantal verpakkingen te laten staan van die dropjes of chocolaatjes terwijl je ze gedachteloos naar binnen werkt. Op die manier kun je jezelf met je snackgedrag confronteren.

2. Klein, maar fijn

In een experiment waarbij grote en kleine bordjes werden gebruikt voor het opscheppen bij een buffet, aten de mensen met een groot bord maar liefst 56% meer dan de mensen met een klein bordje. Dit komt, omdat je hersenen visueel zo zijn ingesteld dat het eten op een klein bord al snel meer lijkt dan op een groot bord. Vervang daarom je enorme borden eens met een wat kleiner formaat om overeten te voorkomen.

3. Focus!

Nog een experiment uitgevoerd door het programma laat zien dat als je afgeleid bent tijdens het snacken je vaak zonder dat je het door hebt al snel 288 calorieën meer eet dan normaal. Zet daarom tijdens het eten de televisie of laptop uit, leg je telefoon weg en concentreer je op je eten!

4. Out of sight, out of mind

We zijn veel minder snel geneigd om zonder nadenken te snacken als het eten niet binnen handbereik is. In een experiment waarbij op kantoor schoteltjes jellybeans enerzijds naast de werknemers op tafel stonden en anderzijds op een algemene tafel helemaal vooraan aan het kantoor werd er door de mensen waarbij de schotels binnen handbereik waren 20% meer gegeten. Leg dus je eten op de allerhoogste plank!

5. Kleurenkeuze

Een experiment in het programma heeft aangetoond dat de kleur van een bord invloed heeft op hoeveel je eet. Een bordje die een kleur heeft die niet in contrast staat met het voedsel dat erop ligt, leidt ertoe dat je 22% meer eet dan als je een bord gebruikt die sterke contrasten toont wat betreft kleur. Dit werkt andersom dus ook: wat dacht je van een groen bordje voor 22% meer van je dagelijkse groentjes!

6. Grote variëteit, meer eten

Als we worden geconfronteerd met een grote variëteit in lekker dingen, zijn we al snel geneigd om bijna twee keer zo veel te eten! Klinkt het bekend in je oren? Denk maar eens aan al die lekkere verschillende desserts op een buffet: die zou je het liefst allemaal proberen, toch? Plan voorafgaand aan het buffet hoeveel je gaat pakken en hou je daaraan om overeten te voorkomen.

7. Gezond overeten

Overeten is nooit gezond! Ook niet als het snackje dat je neemt volgens je diëtiste verantwoord is. Experimenten hebben aangetoond dat veel mensen geneigd zijn 28 tot 45% meer te eten als het gaat om producten die lager in vet, suiker of zout is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP