Stoppen met roken: Perfectbody geeft tips!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Help ons aan een rookvrije generatie! Zo luidt de campagne van de coalitie van de Hartstichting, de KWF kankerbestrijding en het Longfonds. Ben je zelf roker en wil je graag stoppen om je gezondheid te verbeteren? Perfectbody zet een aantal supplementen op een rij die het stoppen met roken dragelijker kunnen maken.

Een rookvrije generatie

90% Van de Nederlandse bevolking is het met de stelling van de bovengenoemde organisaties eens. Toch sterven er per jaar nog 20.000 mensen aan roken en nog eens duizenden aan meeroken in Nederland. Dat mag nu wel eens ophouden, vinden de organisaties. Door een verbeterde voorlichting over wat roken met je lichaam doet en steun te bieden aan ouders om sportverenigingen en schoolpleinen rookvrij te krijgen moeten kinderen van jongs af aan al aangeleerd worden dat ze niet moeten gaan roken. Ook hopen de fondsen op grote steun van het publiek en van de politiek om tot een rookvrije generatie te komen.

Een natuurlijk steuntje in de rug

Hoewel de supplementen geen supergeneesmiddel vormen die alle nare bijwerkingen van roken tegenwerken, kunnen een aantal wel helpen de nare effecten te helpen verminderen. Veel voorkomende kwaaltjes nadat je stopt met roken zijn een gebrek aan concentratie, slaapgebrek, irritatie en zelfs gewichtstoename door een enorm verlangen naar koolhydraatrijk voedsel. Het is van belang dat je een gezond, gevarieerd dieet aanhoudt en gaat beginnen regelmatiger te sporten. Een krachtig lichaam helpt je sneller genezen.

Gaba

Gaba is een aminoboterzuur en heeft een remmende werking op neurotransmitters die worden uitgezonden in de hersenen. Dit doet veel wetenschappers geloven dat Gaba op het gebied van roken een heel positief effect kan hebben. Volgens hen zorgt de gaba ervoor dat de gevoelens van plezier of genot die ontstaan bij het roken worden onderdrukt en men niet langer verlangt naar een sigaret. Hiernaast geeft gaba je een gevoel van kalmte en focus. Iets dat door een roker die probeert te stoppen zeker gewaardeerd zal worden.

Tryptofaan

Een veel voorkomend probleem bij mensen die proberen te stoppen met roken, is het slaapgebrek. Nicotine heeft ongeveer hetzelfde effect als caffeïne. Het verhoogt de bloeddruk, versnelt de hartslag en verhoogt de hersenactiviteit waardoor het voor veel rokers moeilijk is in slaap te komen. Doordat nicotine een verslavende stof is, kan het ook bijdragen aan verstoring van de slaap. In de ergste gevallen smacht je lichaam ’s nachts namelijk na geruime tijd niet te hebben gerookt ook nog naar nicotine.

Het aminozuur tryptofaan is verantwoordelijk voor de aanmaak van een hormoon dat je slaperig maakt. Het kan de zenuwachtige roker afhelpen van zijn onrustige gevoel en hem of haar kalmeren en een goede nachtrust geven. Er is ook onderzoek gedaan naar tryptofaan in verband met de vaak voorkomende gewichtstoename als het gevolg van stoppen met roken. Hoewel er meer onderzoek benodigd is, mag er gesteld worden dat tryptofaan mogelijk bijdraagt aan het tegengaan van cravings die je krijgt naar koolhydraten als je stopt met roken.

Multivitaminen

Als je wilt stoppen met roken is het van belang dat je begint met een gezonde leefstijl waarin je regelmatig sport en gevarieerd eet. Een sterk lichaam herstelt zich sneller van het afkicken en een gebalanceerd dieet verhelpt de tekorten die je hoogstwaarschijnlijk hebt opgelopen tijdens het roken. Volgens onderzoek aan het Langone Medical Center in New York hebben veel rokers vitamine C, E, zink, calcium, omega3 en 6 en een bèta-karoteen tekort. Hiernaast is het belangrijk voldoende antioxidanten tot je te nemen om alle giftige stoffen als gevolg van roken te verwijderen uit het lichaam. Veel supplementen voor multivitaminen bevatten een vrij compleet plaatje van alle vitaminen die je nodig hebt ter ondersteuning van je dieet.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP