Supplementen voor haar en huid
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Nu het winterweer er eindelijk aan zit te komen, zijn de schoonheidssupplementjes bij de dames (en ook bij de heren) weer flink in trek. Reduceert de vrieskou jouw prachtige lokken tot ijspegels en droogt het je huid uit? Zoek niet verder, want wij zetten de populairste supplementen voor huid en haar even netjes op een rijtje.

Hoewel er verschillende nutriënten bestaan die goed zijn voor een stralende huid, blinken volgens verschillende onderzoeken de volgende top 5 supplementen en natuurlijke producten uit in het creëren van die schitterende complexie.

1. Visolie
De omega-3 vetzuren in visolie helpen de huid voeden en gehydrateerd houden voor een egale huidtoon en een stralende complexie. Om deze reden wordt het supplement veelal geprezen als huidproduct voor mensen met een droge en gevoelige huid.

Onderzoek
Een studie gepubliceerd in het Amerikaanse vakblad Experimental Dermatology ondervond in hun onderzoek dat de vetzuren uit omega-3 ook potentie hadden om over de vaardigheid te beschikken de huid te beschermen tegen UV-straling. Deze UV-straling speelt een grote rol in het uitdrogen van de huid, de veroudering van de huid en het ontstaan van acné.

2. Kurkuma
Kurkuma is een specerij dat de afgelopen jaren al om vele gezondheidsvoordelen is geprezen. De krachtige antioxidanten in deze specerijsoort vechten vrije radicalen in het lichaam aan, werken ontstekingsremmend en verbetert de compositie van collageen in het lichaam. Collageen is verantwoordelijk voor het helen van wonden en voor het elastisch houden van de huid. Naarmate je ouder wordt, veranderd de balans in de collageen in het lichaam en zullen er rimpels ontstaan. Als ‘opvuller’ van rimpels, wordt dit lichaamseigen eiwit daarom veelal verwerkt in schoonheidsproducten.

De reden dan kurkuma zo populair is onder gebruikers zoekende naar die prachtige zongekuste huid is wellicht omdat het zo gemakkelijk te verwerken is in je dagelijkse voeding. Veel mensen voegen een theelepeltje toe aan een smoothie of verwerken het gemakkelijk in een kommetje rijst.

3. Adaptogenen
Adaptogenen bestaan in de wereld van supplementen en in de farmaceutische industrie nog maar kort, maar in India en China werd deze categorie geneesplanten al veel langer in gebruik genomen. Volgens de oude Chinese geneeskundigen heeft elk levend organisme een bepaalde harmonie in het lichaam die door veranderende omstandigheden zoals stressvolle situaties kan worden verstoord. Voorbeelden van adaptogenen zoals ginseng, rhodiola en gember brengen de balans terug in deze stressvolle situaties.

Wat betekent dit nu voor de huid? Als we gestrest zijn, maakt ons brein het stofje cortisol aan die ervoor zorgt dat de olieproductie in de huid toeneemt. Deze overtollige oliën zullen zich met dode huidcellen vermengen wat ervoor zorgt dat de huid uitdroogt of dat er ontstekingen (acné) ontstaat. Ook verminderd stress de aanmaak van nieuwe cellen volgens een artikel uit de Huftington Post.

Supplementen voor haar

Het nieuwe jaar beginnen met gezonde, glanzende lokken? De volgende supplementen werden al door velen onderzoekers geprezen om het bevorderen van de gezondheid van het haar.

1. Biotine
Biotine is een B-complex vitamine dat gevonden wordt in producten zoals eieren, noten, sojabonen en vis. Het vitamine B-complex helpt het haar gezond houden op verschillende manieren. Allereerst zijn vitamine B-soorten benodigd voor de vernieuwing van cellen in het lichaam. Zo dus ook de cellen die benodigd zijn voor het langer groeien van het haar en het stevig blijven ervan. De tweede manier waarop biotine bijdraagt aan de gezondheid van het haar is door de bloedcirculatie in de hoofdhuid te bevorderen. Tot slot zorgt het vitamine B-complex er ook voor dat de haarfollikels stevig blijven waardoor het haar minder snel uitvalt. Dit heb je nodig. We verliezen immers wel 100 haren per dag!

2. PABA
Para Aminobenzoic Acid vormt het hoofdbestand van foliumzuur. Foliumzuur is een stofje in het lichaam dat weefsels helpt groeien en cellen goed laat functioneren. Een tekort aan foliumzuur doet de absorptie van nutriënten door het lichaam afnemen wat grijs haar of gebrekkige haargroei tot gevolg heeft.

3. Zink
Zink is een mineraal dat van groot belang is voor de algehele gezondheid, maar ook zeker voor de gezondheid van het haar. Het mineraal stimuleert namelijk de productie van cellen, het herstel van weefsels en heeft invloed op de oliebalans van de haar follikels. Een tekort aan zink zorgt daarom voor droog haar. Naast supplementen is zink overigens ook in natuurlijke producten te vinden zoals kip, garnalen en oesters.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP