Top 6 bizarste diëten ooit bedacht!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als je je eigen dieet wat meer wilt waarderen, kun je het vergelijken met deze 7 belachelijke en soms zelfs walgelijke dieetinitiatieven. We raden je uiteraard NIET aan om dit zelf te proberen. Sommige diëten zijn ongezond en zelfs gevaarlijk voor je gezondheid.

1. Het koolsoepdieet

We beginnen met een dieet dat in de tachtiger jaren enorm populair is geworden doordat het dieet letterlijk naar de hele wereld werd gedeeld. Niet door Facebook of Twitter, maar door ouderwets te faxen. Het dieet houdt in dat je een week lang alleen maar caloriearme koolsoep eet. Bijna alle dokters hebben het afgeraden gezien dat het dieet veel te weinig voedingsstoffen bevat en het dieet vooral zorgt voor een verlies aan water en niet aan vet. Bovendien hebben mensen die dit dieet volgen vaak last van een te weinig aan energie en lichthoofdigheid. Niet ideaal dus.

2. Paleolithisch dieet

Dit dieet is geïnspireerd op de eetgewoonten van de eerste mens en bestaat voornamelijk uit het eten van vlees, vis, knollen, groenten, fruit, zaden en noten. Het sluit zuivelproducten, zout, suiker en oliën uit. De gedachte hierachter is dat de eerste mensen weinig last hadden van ziektes en dat het volgen van hun eetgewoonten ook ons van ziekten moet bevrijden.

3. Fletcherizing

Dit smerige initiatief is bedacht door Horace Fletcher die het ‘Fletcheren’ op de markt heeft gezet. Je kauwt bij dit dieet zorgvuldig bij elke hap 32 keer met je hoofd omlaag gehouden. Vervolgens til je je hoofd naar achter en laat je de voedingsstoffen die vrij zijn gekomen uit de brij in je keel glijden. De achterblijfsels spuug je vervolgens weer gewoon uit. Het idee is dat je zo de nodige voedingsstoffen wel binnen krijgt, maar je maag de overige brij niet hoeft te verwerken. Hoe smerig ook, zijn dieet was immens populair en hij stierf op een leeftijd van 69 als een miljonair.

4. Het ademdieet

Dit dieet bestaat uit het eten van, ja, inderdaad: niks. Je overleeft zonder het eten van wat dan ook behalve je adem. Volgers van dit dieet beweren dat zij kunnen overleven door de energie die komt van de zon of een vitale levenskracht die ze prana noemen. Een instituut in Amerika promoot het dieet en geeft zelfs workshops voor de belachelijke som van 10.000 euro. Dit is letterlijk gebakken lucht verkopen. Zeker 3 mensen zijn dood gegaan aan dit dieet. Je zal het maar op je geweten hebben.

5. Het Doornroosje dieet

Voor iedereen die het sprookje kent is het al duidelijk. De filosifie is simpel: Als je slaapt, kun je niet eten. Het dieet bestaat dus simpelweg uit het slapen zodra je je honger begint te voelen. Natuurlijk werkt dit dieet, maar het is ontzettend ongezond. Het dieet werd populair doordat superster Elvis Presley er gebruik van maakte.

6. Lintworm dieet

Dit is veruit de meest bizarre en goorste manier om af te vallen. In dit dieet eet je een lintworm op en laat je het in je lichaam groeien totdat het volgroeid is. De worm klemt zich vast in de darmen en absorbeert voedingsstoffen van het voedsel dat je eet. Vervolgens laat je je ontwormen en poep je de worm weer uit. Voorstanders van dit dieet zeggen dat je 1 kilo per week kan verliezen bij gebruik van dit dieet. Omdat het illegaal is lintwormen te importeren, kunnen toeristen naar speciale lintwormboerderijen gaan in Mexico en Africa waar ze een sessie kunnen krijgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP