Trucs om kinderen van groenten te laten houden
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Kerstkransjes, warme chocolademelk voor de haard en dat heerlijke suikerzoete gevulde kerstbrood laten ieder jaar tot grote schrik van alle jonge ouders kinderen door het hele huis stuiteren. Met al deze suikerzoete ‘treats’ binnen handbereik en een natuurlijke voorkeur voor zoete boven bittere smaken, wordt het wel heel moeilijk deze kerst je koters enthousiast te maken over het eten van groenten. Tips om ze het stiekem toch heel leuk te laten vinden? Lees verder!

1. Maak van boodschappen doen een spel

Laat je kinderen los in de groenteafdeling en geef ze de mogelijkheid één speciaal ingrediënt zelf uit te kiezen. Je kunt ze vragen een groente helemaal zelf uit te zoeken of ze vragen een bepaalde kleur uit te zoeken binnen de groenteafdeling. Het zelf uitkiezen van de groente zal ze in een gevoel van trots en participatie enthousiaster maken hun eigen uitgekozen groente te gaat eten!

2. Maak fruit en groente leuk!

Soms helpt het verder te denken dan de supermarkt dat voor je doet. Probeer de kinderen te interesseren in hoe bepaalde groenten groeien door een klein groentetuintje aan te leggen en het planten van wat groenten en fruit uit te proberen. Begin bijvoorbeeld met verschillende kroppen sla of groei binnen in dit koude weer wat cherrytomaatjes. Gefascineerd door de groeiende groenten zullen de kinderen smeken om het eens uit te proberen.

3. Koken met de kids

Afhankelijk van de leeftijd kun je de kinderen betrekken bij het koken. Kinderen met een leeftijd van 8 tot 12 kunnen misschien al helpen met het snijden van bepaalde groenten en fruit. Terwijl de kleinste kinderen met een leeftijd van 5 of jonger kunnen helpen met het door elkaar mixen van salades en dergelijken. Zoek recepten samen met de kinderen uit om ze enthousiast te maken over datgene wat ze zullen gaan koken. Trots op hun creaties zullen ze de tanden sneller in de gezonde recepten zetten. Voorbeelden van websites met lekkere recepten zijn ‘choosemyplate.org’ of chopchopmag.com. Pinterest is ook een perfecte plek om te brainstormen!

4. Slowly, but surely

Van romig, suikerzoet ijs naar asperges is misschien een iets te grote stap voor de zoetekauwen. Probeer ze daarom langzaam, maar zeker steeds meer groenten waarderen. Als je bijvoorbeeld wilt dat je kind stopt met het drinken van liters mierzoet fruitsap, kun je het langzaamaan steeds meer verdunnen met wat water om de concentratie suiker te verlagen. Op dezelfde manier kun je ze ook langzaamaan laten wennen aan het eten van groenten.

5. Forceren helpt niet

Het opscheppen van een enorme berg spinazie zorgt er mogelijk voor dat je kinderen een wat negatieve associatie heeft met het eten. Het is daarom beter het eten te vermengen door een saus of te verhullen in een wrap. Op deze manier eten ze groenten zonder dat ze het door hebben. Probeer er ook op deze manier achter te komen welke voorkeuren de kinderen hebben voor welke groenten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP