Veel vis niet vers
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Een grote schok onder de visliefhebbers. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt namelijk dat zeker de helft van alle viskramen in heel Nederland vis verkoopt die niet helemaal vers of zelfs bedorven is!

Het onderzoek

De Consumentenbond heeft onlangs 18 viskramen verspreid over Nederland bezocht. Zij hebben verschillende filetjes meegenomen en onderzocht in het laboratorium. Bij zeker zes kramen waar zij pangasius, zalm en een scholfiletje hadden ingeslagen werden de visproducten beschouwd als bedorven. Bereid je voor op een vies feitje: de onderzochte vissen hadden meer dan een miljoen bacteriën per grammetje.
De ergste gevallen zaten volgens het onderzoek in Rotterdam. De meest verse vis was gevonden in Den Haag. Als je in de Achterhoek woont niet de snelste manier om aan je omega-3 te komen. De Consumentenbond vind dan ook dat de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit hier werk van moet maken.

Checken of je vis vers is

Je hoeft heus niet naar een laboratorium om te checken of een vis vers is of niet. De belangrijkste tip die we meet kunnen geven is dit: een vis is niet vers als hij rijkt naar, jawel, vis dus. Een verse vis heeft een ziltige geur van de zee en stinkt niet. Als het visje dat je wilt kopen vies ruikt, kun je hem dus beter laten liggen.
Een andere manier om te checken of je vis vers is, is door hem diep in de ogen te kijken. Ogen die glashelder zijn, duiden op een verse vis. Als de ogen wat glazig lijken, kun je de vis beter laten liggen.

Bedorven vis vermijden en tóch je omega-3 binnen krijgen

Als we je angst hebben aangejaagd en je met geen mogelijkheid meer een vis aan wilt raken. Allereerst excuses. Toch hoef je geen tekort aan omega-3 te riskeren.

Veel mensen pleiten voor het gebruik van visoliesupplementen. Je loopt de kans niet om bedorven vis te eten of in aanraking te komen met kwik, omdat de omega-3 vetzuren uit dit supplement zijn gezuiverd. Let er hierbij wel op dat je veel andere nutriënten misloopt. Vis zit namelijk niet alleen vol omega-3, maar zijn ook een bron van ijzer, eiwitten en vitamine B12.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP