Veel voorkomende fouten in het lezen van voedingslabels
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Veel mensen besteden al veel aandacht aan het label op producten voordat ze besluiten het in hun winkelwagentje te stoppen, maar weet je wel waar je naar op zoek moet? Volgens Lauren Blake, manager sportvoeding van de Ohio State University Wexner Medical Center, worden veel consumenten in de maling genomen door marketingtermen en trucjes. Wij zetten de meest voorkomende fouten op een rijtje.

Minder, betekent niet niets

Het klinkt logisch, maar volgens Blake trappen veel mensen erin. Minder vet, minder suiker, minder calorieën wil niet zeggen dat er helemaal geen vet, suiker of calorieën in het product zitten. Geloof het of niet, maar chips met minder zout erin is nog altijd een ongezond product met een hoog percentage sodium.

Veel suiker

Consumenten zijn vaak geneigd de totale hoeveelheid aan suiker te lezen, te schrikken en het product snel weer terug te zetten. Zeker als ze diabetespatiënten zijn. Wat ze vaak vergeten is dat er een verschil is tussen toegevoegde suikers en suikers die natuurlijk in het product voorkomen. Natuurlijke suikers gaan vaak gepaard met vezels en eiwitten die er langer over doen om verteert te worden en dus geen gigantische fluctuaties in je suikerspiegel veroorzaken.

Per 100 gram

Veel mensen vergeten te kijken naar de hoeveelheid waarvoor de aangegeven voedingsstoffen zijn berekend. Bedenk daarom even voor je die zak pretzels in zijn geheel verorbert dat de voedingswaarde nog eens keer twee moet!

Suikervrij is altijd goed

Niet echt. Veel mensen weten dit niet, maar een product mag het label ‘suikervrij’ al krijgen als er minder dan 0,5 gram suiker per 100 gram in het product zit. Hiernaast zitten er allerlei zoetstoffen als vervangers in de producten die nog steeds als suikervrij worden beschouwd. Denk aan saccharine, neotaam, aspartaam en nog veel meer!

ADH? Wat is dat?

Als je besluit het percentage van de Algemene Dagelijkse Hoeveelheid te negeren, maak je een grote fout. Het geeft namelijk precies aan van welke voedingsstoffen in het product je die dag misschien teveel inneemt. Let op: 5% of lager van een voedingsstof wordt laag beschouwd. 20% Of hoger wordt beschouwd als een hoge hoeveelheid van dat voedingsstof in het product.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP