Vetpercentage verlagen: de verschillen tussen man en vrouw
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Hopelijk ben je er al enige tijd achter dat mannen en vrouwen erg van elkaar verschillen. Dit geldt ook voor de manier waarop het lichaam van de mannen en vrouwen het vet opslaan. Zo vormt het vet bij mannen zich voornamelijk rondom de buik terwijl dit zich bij vrouwen bij de heupen en de billen opslaat. Ook is er een verschil in het type vet dat door de lichamen van mannen en vrouwen wordt opgeslagen. Benieuwd hoe de kerels van de dames verschillen? Lees dan verder.

Verschillende soorten vetten

In het lichaam worden twee soorten vetten onderscheiden afhankelijk van de plaats waar deze vetten zich bevinden. Deze twee verschillende soorten vet worden door het lichaam op verschillende manieren opgeslagen. De onderhuidse vetten, zoals de naam aangeeft, bevinden zich direct onder de huid bij de dijbenen, heupen en billen, maar ook in de buik. De viscerale vetten of orgaanvetten slaat het lichaam op rondom de organen. In principe dient dit als stootkussen om de organen tegen schade van buitenaf te beschermen. Echter, als er een teveel aan dit visceraal vet aan zit, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Visceraal vet maakt namelijk allerlei stoffen aan i het lichaam zoals vetzuren, hormonen en eiwitten die de spijsvertering sterk beinvloeden en op den duur zorgen voor een hoger risico op hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, diabetes en hart- en vaatziekten.

De verschillen tussen man en vrouw

De gemiddelde vrouw heeft een hoger vetpercentage in haar lichaam dan de gemiddelde man. Toch is de hoeveelheid visceraal vet bij de vrouwen veelal minder dan bij mannen. Ook is er een verschil in waar dit vet zich opslaat. Bij mannen vormt zich voornamelijk viscerale vetten rondom de organen waardoor bij gewichtstoename de omvang van de buik zal toenemen. Dit wordt door velen de zogenaamde appelvorm genoemd. Bij vrouwen is er sprake van een peervorm. Bij vrouwen slaan de vetten zich voornamelijk op in de heupen, billen en bovenbenen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP