Vitaminen en mineralen voor een gezond lichaam
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De twee belangrijkste soorten mineralen zijn:

  • de gecombineerde preparaten
  • de enkelvoudige of simpele combinatiepreparaten

De gecombineerde preparaten bevatten een aantal hoofdmineralen zoals ijzer, zink, kalium, magnesium, fluor en een aantal sporenmineralen/elementen. De enkelvoudige mineralen zijn de hoofdmineralen. Die worden in een meer geconcentreerde vorm ingenomen vanwege hun speciale effecten op het lichaam.

ijzer bijvoorbeeld is van invloed op het zuurstoftransport, zink op het bestrijden van bloedvervuiling (acne en huiduitslag), kalium (potassium) is goed voor de spiercontracties, magnesium ook voor de energiestroom (in beperkte mate) en de amino synthese, calcium voor de botgroei en spieraanhechtingsversteviging, Boron is een zgn. steroïde vervangingsmiddel voor de verheviging van de synthese van steroïde-vormige hormonen die van grote invloed zijn op een versnelde groei en herstel. De vele verschillende mineralen hebben een eigen uitwerking op sportresultaten maar ook puur op de gezondheid.

Mineralen zijn anorganische stoffen. Anorganisch wil zeggen dat de stof niet leeft of heeft geleefd. Een anorganisch product word door het lichaam gebruikt als katalysator. Een mineraal word daarom zelden verbruikt. Mineralen zijn noodzakelijk als katalytisch element. Het verschil tussen een mineraal en een vitamine ligt in de organische (vitamine) en anorganische (mineralen) opbouw.

Mineralen zijn evenals vitaminen onmisbaar voor het lichaam. Kalium is voor de energievoorziening van de spier van groot belang. Zink is een mineraal dat vooral bij de bloedzuivering betrokken is. Bij een tekort aan zink krijgt men witte plekjes op de nagels en dat gaat meestal gepaard met huiduitslag (o.a. acne). Mensen die veel zweten verliezen veel mineralen. Het niet tijdig bijvullen veroorzaakt op de lange duur vermoeidheid en orgaanstoornissen. Het krijgen van duizelingen tijdens warme perioden kan als oorzaak hebben dat men te veel mineralen heeft verloren.

Voor mensen die regelmatig een zonnebank bezoeken is het nemen van extra mineraal supplementen sterk aan te bevelen. Indien u op vakantie gaat naar een warm land is het verstandig een multi-mineralen preparaat mee te nemen en elke dag bij het ontbijt te gebruiken.

Verschijningsvormen
Mineralen worden vaak toegevoegd in sportvoedingsproducten en zijn in hoge concentraties aanwezig in multi-vitaminen/mineralen preparaten aanwezig.

Gebruik en aanbevolen dosering
Personen die veel sporten en veel zweten wordt aangeraden extra mineralen tot zich te nemen om het lichaam in een optimale conditie te houden.

Wordt gebruikt voor:
Het lichaam in optimale conditie te houden.

Combinaties
Goed te combineren met andere voedingssupplementen. Een veel voorkomende combinatie is met vitaminen, meestal in een multi-vitaminen/mineralen preparaat.

Bijwerkingen
Bij normaal gebruik geen bijwerkingen bekend.

Geschikt voor
Personen die veel sporten, zweten of regelmatig in de zon liggen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP