Voordelen en risico’s van vocht in de spieren door creatine
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Creatine is een samenstelling van de aminozuren arginine, glycine en methionine. Deze stoffen worden opgeslagen in het skelet en assisteren in de aanmaak van energie, in het bijzonder tijdens het sporten. Creatine draagt ook bij aan het verhogen van de performance tijdens kortstondige intense oefeningen en stimuleert de groei van de spieren.

Voordelen van vocht in de spieren

Buiten de genoemde voordelen staat creatine ook bekend om het vasthouden van water in het bijzonder in de spieren. Veel krachttrainers merken een toename in gewicht als ze ongeveer een week hebben getraind met creatine. Dit komt door het proces waarin creatine vocht vasthoud. In dit proces wordt water onttrokken uit het skelet en opgeslagen in de spieren voor de aanmaak van energie. Het proces heeft een aantal voordelen en een aantal risico’s. Voordelen zijn dat de aanwezigheid van water in de spieren een goede omgeving creëert voor eiwitten om opgenomen te worden door de spieren en ze te laten groeien. Een tweede voordeel is dat water in de spieren een buffer vormt voor melkzuur. Dit zorgt ervoor dat je voor langere tijd intensiever kan trainen.

Risico’s van vocht in de spieren

Bij het gebruik van creatine moet voldoende water gedronken worden. Een tekort aan vocht in het lichaam door het gebruik van creatine kan leiden tot dehydratie. Dehydratie kan weer leiden tot een lage bloeddruk, krampen in de spieren en je licht voelen in het hoofd.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP