Vraagtekens bij ‘bugnuggets’
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Wist je dat larven smaken naar roerei met een delicate notensmaak of dat buffalowormen de smaak hebben van een heerlijke stukje mozzarella gewikkeld in een knapperig filodeeg? Loopt het water je al in de mond?

Alternatieve eiwitbronnen

Deze vreemde producten zijn steeds meer te vinden in natuurwinkels in Nederland en volgens de Nederlandse Levensmiddelenindustrie is dit alleen maar een stap in de goede richting! We eten immers een alternatieve, caloriearme en plantaardige vorm van eiwitten. Helaas voor alle buglovers is het Europese Parlement het hier niet helemaal mee eens. Volgens een artikel in de Telegraaf wil het Parlement een stop zetten op de productie en de verkoop van voedingsmiddelen met insecten erin. Hè, jammer.

Illegale productie

Volgende week woensdag zal het Europese Parlement in debat treden over de zogenaamde ‘novel foods’-regelgeving. Het is tot nu toe nog een grijs gebied en de productie en verkoop van insecten als voedingsmiddelen wordt nog gedoogd. Volgens het Europese Parlement dienen de producten echter uitgebreid getest te worden voordat ze in de schappen van de winkels belanden. Deze complexe regelgeving en al het papierwerk dat erbij komt zal tot wel 4 jaar kunnen duren! Nog even geduld dus voor je weer kan snacken op knapperige kakkerlakken.

Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie

De FNLI vindt het allemaal maar onzin, volgens het artikel in de Telegraaf. De insecten zijn volgens hun al jaren op de markt en worden door een steeds grotere groep mensen gezien als een duurzame en alternatieve vorm van eiwitten. Ze snappen niet dat het deze kwestie na al die jaren nu pas door het papierwerk zou moeten worden gehaald.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP