Vrouwdragen en andere bizarre sporten
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De meest fantastische sporten zijn helaas vaak ook het meest onbekend, bekeken of gespeeld. De sporten die we nu gaan noemen, nou, je moet zelf maar bepalen of het wel zo fantastisch is. Waarschuwing: dit is niet je gemiddelde hardlooprondje of fitnessroutine. Als je houdt van non-traditioneel of ronduit bizar, dan nodigen we je zeker uit om een kijkje te nemen. Perfectbody zet de top 10 bizarre sporten gespeeld over de hele wereld speciaal voor jou op een rijtje.

1. Crunning

Als je eens in de komende maanden eens een hardlooprondje in het park in de buurt doet, moet je niet gek opkijken als je trainende collega’s zich op handen en voeten voortbewegen. De nieuwe trend waarin je kruiprent is al gespot in de Chinese stad Zhengzhou en verspreid zich nu snel naar Australië en Amerika. De 34-jarige Shaun McCarthy uit Victoria in de Verenigde Staten is na het spotten van het verschijnsel ‘crunning’ op Facebook helemaal bezeten geworden van de sport. Naar zijn zeggen is het de ultieme manier om zowel je boven- als onderlijf te trainen en na 500 meter ‘crunnen’ ben je echt uitgeput. Je hebt geen speciale spullen nodig voor ‘crunning’, maar McCarthy wijst er wel op dat het handig is om stevige handschoenen te dragen. Voor nu gaat McCarthy alleen met een kleine groep vrienden berenkruipend het park door, maar hij verwacht dat het Central Park binnenkort gevuld zal zijn met deze aparte groep fitnessfanaten.

2. Onderwaterhockey

Misschien moeilijk voor te stellen hoe je deze rappe sport onder water speelt. Toch bestaat het. Net als bij ijshockey en airhockey is het de bedoeling dat je een puck of bal in de goal van de tegenstander scoort. Omdat het onderwater wordt gespeeld, wordt het door de spelers van de sport ook wel ‘Octopush’ genoemd en de sport is verbazingwekkend goed bekend in heel veel landen. Veel publiek zullen ze echter nooit hebben. Ze spelen immers op de bodem van het zwembad.

3. Bossaball

Bij de vorige twee sporten ben je wellicht niet overtuigt, maar we beloven dat deze sport echt episch is. De sport is ontstaan in Spanje en wordt steeds populairder. De spelers spelen een ouderwets potje volleybal met exact dezelfde regels, maar doen hier nog een schepje bovenop door aan het speelveld trampolines toe te voegen. Smashing extreme! Niet alleen superleuk, maar ook een echte verwoester van calorieën gezien het feit dat je het hele spel lang woest aan het springen, slaan en schoppen bent. Als je een tripje naar Barcelona plant om de winter te ontsnappen, is dit een absolute aanrader!

4. Vrouwendragen

Dit moet wel de absolute top zijn van alle bizarre sporten in de wereld en is niet bepaald vrouwvriendelijk. Als je je vrouw daarom lief hebt en nog een paar jaar langer getrouwd wil zijn, probeer dit dan maar niet. De sport is in Finland ontstaan en bestaat uit een parcours met obstakels waar een kerel zijn vrouw overheen moet dragen in de kortst mogelijke tijd. De prijs? Ach, alleen maar je vrouw haar gewicht in bier! Natuurlijk, hoe moet je die kerels anders zo ver krijgen.

5. Hondsurfen

Nog een non-traditionele manier om te sporten met een maatje: je hond welteverstaan. In Australië en ook in Amerika is het een sport geworden om met je hond te leren surfen. Het hondje moet zo goed mogelijk op de surfplank blijven staan terwijl jij de golven op glijdt. In Californië zijn al meerdere wedstrijden voor deze superschattige sport en er komen mensen over de hele wereld naar deze wedstrijden toe om de surfers en hun lieve, harige vriendjes te bewonderen.

6. Eenwielerspolo

Goed nieuws voor de mensen die niet goed zijn in paardrijden en zwemmen. Er is nu ook polo voor de liefhebbers van eenwielerfietsen! De sport heeft precies dezelfde regels als polo, maar probeer het maar eens op die bizarre clownwaardige ongebalanceerde fietsjes. Een leuke wedstrijd om te bekijken als je je een keer down voelt. Het bizarre aanzicht brengt namelijk direct een glimlach op je gezicht. Nu nog in clownkostuum.

7. Boomstamwerpen

Je zou het niet zeggen, omdat je er hoogstwaarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, maar deze sport is al eeuwenlang in de wereld. Boomstamwerpen vindt zijn oorsprong in Schotland en is de eeuwenoude traditie van het zo ver mogelijk werpen van boomstammen, in een kilt. Een grote groep harige kerels in een rok die met boomstammen smijten. Bourgondischer kan bijna niet. Hartstikke gezellig!

8. Schaakboksen

Dacht je dat deze denksport en keiharde vechtsport niet samen konden? Jawel hoor, makkelijk. Puur vermaak voor liefhebbers van schaak en boksen, die blijkbaar bestaan. Tijdens dit spel wisselen twee boxers 11 rondes tussen boxen en schaken. Je kunt de wedstrijd niet alleen winnen door iemand knock out te slaan, maar ook door hem in een schaakronde schaakmat te zetten. Een perfecte mix tussen het slome, saaie schaken en de brute actie van een vechtsport als boxen.

9. Kaasrollen

Ben je gek op kaas? Ben je zo gek op kaas dat je er een steile berg voor af zou rennen met een groep andere bezeten kaasliefhebbers? Geloof het of niet, deze sport en ietwat vreemde traditie bestaat al meer dan 200 jaar in Engeland en wordt nog steeds beoefend. Tijdens de ‘Spring Bank Holiday’ in Engeland, gaat een grote groep mensen aan de top van een berg staan met, je raadt het al, een mooie, ronde kaas. De spelmeester rolt vervolgens de kaas van de berg en de enorme massa rent de kaas achterna de berg. De winnaar? Nou, die krijgt die afgetrapte, met modder besmeurde kaas mee naar huis. Lekker hoor.

10. Fretten

Alle liefhebbers van dieren kunnen beter verder scrollen, want geheel diervriendelijk is dit niet. Tenzij een fret het leuk vind om drie uur lang opgesloten te zitten in de broek van een kerel. Het wordt officieel een sport genoemd, maar is meer een mannelijkheidstest waarbij twee fretten in de broek van een kerel worden gestopt. Hij moet deze broek zo lang mogelijk aanhouden. Oh, en de fretten? Die zijn zeer zeker niet afgetraind of tam. Castratie aan het eind van deze beproeving is dus mogelijk. Overigens staat de winnaar van de frettensport in het Guiness World Book of Records met een poging van 5 uur en 30 minuten met de arme fretjes in zijn broek. Zijn geheim? Hij voerde de fretten toch maar even voor hij ze in zijn broek liet glijden. Verstandig.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP