Waarom we supplementen gebruiken
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Naar aanleiding van een onderzoek van de University of Sydney waarbij 78 jongvolwassenen zijn geïnterviewd over hun supplementgebruik is onderzocht wat de meest voorkomende redenen zijn dat mensen supplementen nemen.

Wie slikt?

In een onderzoek uit 1999 werd aangegeven dat voornamelijk vrouwen en kinderen met een leeftijd van 1 tot 5 jaar supplementen namen. Volgens hetzelfde onderzoek hadden deze mensen een hoog inkomen, waren ze hoog opgeleid en hadden ze over het algemeen geen medische historie.

And the winner is…

De meest voorkomende reden voor het nemen van supplementen onder de proefpersonen was het gezond blijven en het immuunsysteem verbeteren om ziek worden te voorkomen. Vitaminen en mineralen werden dan ook de categorie die het meest werd geconsumeerd binnen de groep (56%). Een andere veel voorkomende reden was het nemen van supplementen om meer energie te krijgen.

Tegen verkoudheid, niet tegen hartfalen

Opvallend was dat de proefpersonen de supplementen niet nemen voor ziekten en aandoeningen die voorkomen op lange termijn (hart- en vaatziekten, kanker, etc.), maar het typisch nemen voor het voorkomen van kleine kwaaltjes die zich op korte termijn voor kunnen doen zoals verkoudheid.

Mama knows best!

Opvallend aan het onderzoek was dat er 1 reden steeds terug kwam in elke vorm van suppletie van vitaminen en mineralen tot natuurlijke producten uit kruiden en specerijen. De reden hiervoor was dat hun moeder het aan hun gaf. Zij geven aan niet de werking van het product te weten, maar het simpelweg te nemen, omdat hun moeder het voorschotelt. Het onderzoek geeft aan dat dit komt door de ongerustheid van de ouders dat hun kinderen niet dagelijks alle voedingsstoffen nodig krijgen die ze nodig hebben.

Referenties

O’Dea, J. A. (2003). Consumption of nutritional supplements among adolescents: usage and perceived benefits. Health education research, 18(1), 98-107.
Ervin, R. B, Wright, J. D. and Kennedy-Stephenson, J. (1999) Use of dietary supplements in the United States, 1988–94. VitalandHealthStatistics—Series11:DatafromtheNational Health Survey, 244,i –iii, 1–14.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP