Wat is ginseng?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Ginseng zorgt voor meer energie en uithoudingsvermogen, verdrijft spanningen en bevordert dit wortelextract de algehele gezondheid.

Ginseng behoort tot een groep van kruiden die rijk zijn aan adaptogenen. Dit zijn stoffen die over meerdere eigenschappen beschikken en dus op meerdere plaatsen in het lichaam ingezet kunnen worden. Deze adaptogenen brengen lichaamsfuncties – die op een bepaald moment minder goed functioneren – weer in balans.

Voordelen van ginseng voor het lichaam

Ginseng zorgt  voor meer energie en uithoudingsvermogen, verdrijft spanningen en bevordert dit wortelextract de algehele gezondheid. Ginseng is in Azië al vele eeuwen een populair middel om voortijdige veroudering en ziektes te bestrijden

Onderzoek naar ginseng

Europese ontdekkingsreizigers waren verbaasd toen ze constateerden, dat bevolkingsgroepen die dagelijks ginseng gebruikten over een opvallend goede gezondheid beschikten. Bovendien konden de mensen een zeer hoge leeftijd bereiken. Russische wetenschappers begonnen in 1950 ginseng te onderzoeken. Zij bevestigden dat de wortel van deze plant een opwekkende uitwerking heeft op lichaam en geest. Het is bekend dat Russische atleten en kosmonauten ginseng gebruiken om hun uithoudingsvermogen te verhogen.

Soorten ginseng

Er zijn vele soorten ginseng. De Koreaanse en Siberische zijn wereldwijd het meest in trek. Beide soorten beschikken over specifieke therapeutische ‘talenten’. – Koreaanse ginseng stimuleert op korte termijn het geestelijk en lichamelijk prestatievermogen. Koreaanse ginseng wordt ook gebruikt bij impotentie, verminderde sekszin, overgangsklachten, verminderde eetlust en slechte spijsvertering. Koreaanse ginseng wordt aanbevolen aan mensen die verzwakt zijn of herstellen van een ziekte. – Siberische ginseng heeft een sterke adaptogene werking, maar heeft meer tijd nodig om actief te worden in het lichaam.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP