Wat is Senna?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Senna is bekend als een laxerende kruid die een reinigende werking heeft op het darmstelsel. Het exract van de bladeren van de sennaplant worden hiervoor gebruikt. Arabische artsen ontdekte in de negentiende eeuw dat senna een goed middel is tegenverstoppingen. De bladeren zijn bijzonder rijk aan antrhaquinone glycosiden. Deze stoffen stimuleren de bewegingen in de darmen.

Wanneer te gebruiken?

Voordat men gebruik maakt van senna wordt er vaak aangeraden de verstopping te verhelpen met het drinken van voldoende water en het eten van meer vezelrijke producten. Als de stoelgang hierna nog niet op gang is gekomen, wordt er een laxerend middel als senna aangeraden.

Risico’s

Er wordt aangeraden slechts kleine hoeveelheden van deze plant te gebruiken aangezien de sterke werking bij een teveel aan het kruid kan leiden tot misselijkheid en heftige buikkrampen. Het gebruik van senna voor een lange tijd kan leiden tot een luie darm die zonder dit middel zijn werk niet meer kan doen. Een kleine hoeveelheid is genoeg om de stoelgang op gang te krijgen. Als u graag zeker wilt zijn van een juiste dosering kan het helpen om capsules of tabletten te kopen. Deze bevatten een veilige dosering.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP