Wat is Spirulina
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Spirulina is een type zee-alg met een blauwgroenige kleur die door de oude Azteken werd gebruikt als bron van voeding. Vandaag wordt spirulina een steeds bekendere en populairdere vorm van suppletie. Dit werd gedaan nadat het stofje als voedingsbron werd gebruikt voor astronauten door NASA. De algen bestaan namelijk voor 50% uit eiwitten en bieden daarnaast grote hoeveelheden essentiële aminozuren, vitaminen, mineralen en antioxidanten. In die zin wordt het door sommige mensen ook omschreven als ‘superfood’.

Antiviraal

De hoge concentratie nutriënten in de algen zouden het immuunsysteem en de spijsvertering op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Het bevorderd de activiteit van de witte bloedcellen en stimuleert de aanmaak van antilichamen in het lichaam. Ook zou het een ontgiftende werking hebben op de darmen en de aanmaak van gezonde darmbacteriën beïnvloeden. Deze antivirale eigenschappen zouden de lever en de nieren ook beter kunnen beschermen tegen giftige stoffen.

Verschil chlorella en spirulina

Zowel chlorella en spirulina zijn algen die verkrijgbaar zijn in supplementvorm. Chlorella komt echter natuurlijk voor in zoute wateren terwijl spirulina in zoete wateren wordt gevonden. Beide supplementen worden geprezen om hun antivirale werking in het lichaam. Spirulina wordt echter door veel mensen in werking wat milder bevonden dan chlorella.

Supplementen

Zowel chlorella als spirulina zijn verkrijgbaar in de vorm van pillen en van poeders. De pillen worden over het algemeen ingenomen met water. Hierbij is het van belang dat je de 10 gram niet overschrijd. De poedervorm van spirulina of chlorella wordt door veel mensen in hun smoothies verwerkt om hun smoothies in de ochtend een nutriënten boost te geven.

De dag goed beginnen: spirulinasmoothie!

Benodigdheden:
– 1 Rijpe banaan
– 30 Gram bevroren blauwe bessen
– 30 Gram spinazie
– 30 Gram boerenkool
– 150 Milliliter amandelmelk, kokosmelk of water
– 1 Theelepel chiazaadjes
– 1 Theelepel eiwitpoeder (vanille)
– 1 Theelepel spirulina
– 2 Dadels (optioneel, als zoetje)

Bereiding:
Stop alle ingrediënten in een blender en blenderen maar! Je kunt de smoothie heel dik houden en een lekker kommetje uitlepelen of het dun genoeg maken dat het drinkbaar is. Sip, love, enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP