Gratis verzending vanaf €15
Vorige pagina

Wat is wei eiwit?

Dit is het beste eiwit met het beste aminozuurprofiel voor de mens. Door de zuiverheid en de amino-samenstelling ligt de opname tussen de 70 en 85%. Dit is relatief hoog als men in beschouwing neemt dat veel eiwit kapot gemaakt wordt in de maag en darmen.

Wei eiwitten zijn er in een hogere zuiverheidgraad als product verkrijgbaar en in een minder zuivere vorm. In het laatste geval zijn er stoffen toegevoegd die wel als eiwit gedeclareerd mogen worden maar een lage biologische waarde hebben (en dus minder bruikbaar voor het lichaam). In Amerika zijn de producten bekend onder de naam Whey Protein.

Smaak van wei eiwitten

De smaak van de producten die deze eiwitsoort bevatten wordt vaak als minder smaakvol ervaren, dit omdat er vaak minder smaakstoffen zijn toegevoegd. Met nieuwe smaakstoffen is het echter tegenwoordig de fabrikanten wel gelukt de smaak lekker en romig te maken.

Wei isolaat vs wei concentraat

Wei eiwit is in de sportvoedingsproducten verkrijgbaar als een Wei Isolaat en een Wei Concentraat. De eerste vorm heeft een extra bewerking ondergaan t.o.v. de concentraat. Deze dure bewerking ziet men vaak ook terug in de prijs van het product. In deze bewerking wordt de Whey eiwit nog verder uitgefiltreerd zodat er nog iets meer eiwit overblijft. Het verschil is echter minimaal en dat terwijl de prijs vaak veel duurder is.

Omgerekend is het voordeliger om een Whey Concentraat te nemen dan een Whey Isolaat. Om 100 gram eiwit binnen te krijgen kunt u 108,00 gram Whey Isolaat nemen of 114,00 gram Whey Concentraat. Gezien de huidige verkoopprijzen is Whey Concentraat t.o.v. Whey Isolaat omrekend vaak.

Gerelateerde producten