Wat ’n boer niet kent!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Nederlanders variëren te weinig in de keuken! Die ouderwetse stamppot zit er nog aardig ingeramd en hoewel veel Nederlanders het liefst wel meer zouden variëren, geven ze volgens onderzoek van blog.weekmenu.nl aan dat ze het simpelweg ‘te duur’ vinden. Typisch.

Alleen te duur?
Nee, nee, daar zit veel meer achter! 90% Van de Nederlanders geeft aan dat ze het belangrijk vinden om voldoende te variëren met eten, maar het telkens weer opzoeken van nieuwe recepten dat vindt 54% van de Nederlanders uit het onderzoek dan weer zoveel moeite. Zij geven aan onvoldoende inspiratie te hebben en dan simpelweg terug te vallen in de gouwe ouwe klassiekers.

35% Van de Nederlanders uit het onderzoek geven aan onvoldoende tijd te hebben om gevarieerd te koken. Slimme organisaties spelen hier (helaas) tegenwoordig slim op in met volledige kleffe diepvriesmaaltijden.

Onzin! Het variëren van je weekmenu is simpel en gemakkelijk als je gebruik maakt van de volgende tips.

Maak een sport van budgeten!

Ja, het kopen van verse producten is over het algemeen duurder dan het kopen van een pot pastasaus, maar weegt dit op tegen alle vitaminen, mineralen, antioxidanten, vezels, eiwitten en noem maar op die je binnen krijgt van verse producten? Als je kijkt wat je er aan voedingswaarde voor terug krijgt, is het toch zo duur nog niet. Mocht je willen budgeten probeer dan recept te bouwen rondom die groente die die week in de aanbieding is. Het simpelweg googelen op dit ingrediënt met het woord recept erachter geeft je miljoenen hits waaruit je kunt kiezen. Simpel toch?

Stel een menu samen

Als je van tevoren weet dat je op de woensdag een vergadering hebt tot in de late uurtjes, probeer dan een uitgebreid driegangenmaal te vermijden en hou het simpel. Kleine eenpansgerechtjes op die drukke woensdag besparen niet alleen kooktijd, maar ook afwas. In het weekend kun je je dan weer aan de riante maaltijden wagen.

Nieuwe dag, nieuwe kansen

Stel een dag in de week vast waarop je jezelf dwingt een nieuw recept te proberen. Sla het recept desnoods ergens op je computer, zodat je binnen de kortste keren een enorm arsenaal hebt waaruit je elke week kunt kiezen. Je zult zien dat het elke week makkelijker wordt! Probeer te variëren met verschillende categorieën: soepen, pasta’s, maaltijdsalades, stoofpotjes en nog veel meer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP