Wat thee kan betekenen voor je gezondheid
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Er wordt al jaren geloofd dat thee een geneeskrachtige werking kan hebben op allerlei verschillende manieren. Aan de Universiteit van Utrecht werd al eerder door middel van een onderzoek met 37.000 respondenten bewezen dat het regelmatig drinken van zwarte thee de kans op verkalking van de aderen verkleint. Dezelfde universiteit ondervond ook voordelen van het drinken van thee voor mensen met type 2 diabetes. Ben je geen theedrinker? Dan zijn er tegenwoordig ook voldoende supplementen in de schappen waarin (bestandsdelen van) thee zit verwerkt. We bespreken een aantal theesoorten en de voordelen voor de gezondheid die het met zich mee zou brengen.

Groene thee

Groene thee is een theesoort die veelal wordt geprezen, omdat het de algehele gezondheid goed zou doen. Echter, het meest bekende voordeel van de thee is nog wel dat het gewichtsverlies zou stimuleren. De thee bevat een goede hoeveelheid aan het antioxidant polyfenol. Dit is een antioxidant die de spijsvertering zou stimuleren en daarmee het gewichtsverlies zou stimuleren. Probeer je dagelijkse bakken koffie of energiedrankjes eens te vervangen met groene thee. Als je geen theedrinker bent, zijn er ook supplementen beschikbaar die al het goede uit deze thee bevatten.

Matcha groene thee

Matcha brengt groene thee naar een hoger niveau, omdat je in plaats van slechts een extract van de bladeren de gehele bladeren gebruikt om de thee te trekken. Als gevolg hiervan bevat matcha groene thee grotere hoeveelheden polyfenolen, flavonoïden, aminozuren en catechinen waardoor je optimaal van de gezondheidsvoordelen kan genieten. De thee staat er om bekend de mentale alertheid te stimuleren en de spijsvertering op gang te helpen.

Witte thee

Als je de witte theesoorten vergelijkt met de groene thee en oolong theesoorten, is dit de minst bewerkte van alle soorten. De theebladeren worden simpelweg geplukt, gestoomd en gedroogd. Veel van dezelfde polyfenolen uit witte theesoorten komen ook in veel groene theesoorten terug, maar in een grotere hoeveelheid doordat de bladeren zo min mogelijk bewerkt zijn.

Oolong thee

De combinatie van heet water, tanninen en cafeïne in deze theesoort helpt het spijsverteringssysteem op verschillende manieren op gang. Het hete water helpt de spijsvertering op gang. De tanninen helpen het spijsverteringssysteem als het ware ‘coaten’ en de cafeïne in de thee stimuleert de spijsvertering zijn werk te doen. Het wordt dan ook veelal aangeraden deze thee na de maaltijd te nuttigen.

Pu-erh thee

Als je problemen hebt met het onder controle houden van het cholesterolgehalte in je lichaam, zou je de pu-erh thee kunnen proberen. Deze thee staat erom bekend dat het het cholesterolgehalte in het lichaam effectief kan verlagen. Ook zou het de algehele weerstand van het lichaam moeten verhogen en hiermee ook eens nel herstel na het sporten moeten kunnen bewerkstelligen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP