Wil je koffie bij je suiker?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Wil je je suikerinname verlagen? Super! Als na al dat afzien van stukken appeltaart, chocoladerepen en andere suikerzoete traktaties nog steeds geen kilo kwijt bent, zie je misschien iets over het hoofd. Schrijf voor de grap eens op wat je aan drankjes drinkt op een dag en je zult al snel beseffen dat het suiker niet alleen in die lekkere chocoladerepen zit, maar ook in die blikjes cola die je als opkikker rond een uur of 4 op het werk drinkt.

In deze post laten we een aantal simpele swaps zien die de suikerinname van drankjes aanzienlijk verlaagt, zodat jij maximaal kan blijven genieten van minder suiker.

1. Koffiekick!

Als je op een koude winterdag na een bikkelharde fietspartij door de bevroren straten je kantoor binnen slentert, lijken je bevroren handjes je toe te schreeuwen om een lekkere stomende bak koffie. Die Starbucks op de hoek lijkt de ideale troost, maar besef dat alle slagroomtoppings en karamelsmaakjes een hele hoop suiker toevoegen aan wat een onschuldig bakje koffie lijkt. Probeer daarom zelf wat koffie mee te nemen naar het werk en vervang die 400 calorieën en 13 theelepels suiker door een neutrale bak met hoogstens 1 theelepeltje suiker erin. Scheelt toch weer 350 calorieën.

2. Frisdrank

Als je rond een uur of 4 onderuitgezakt achter je bureau zit en beseft dat de minuten van dat laatste uurtje trager dan ooit gaat, klinkt een pauze met een lekkere colacaffeïnekick niet mis. Een blikje cola bevat echter ook 140 calorieën en 9 theelepels aan suiker. Probeer daarom deze gewoonte te doorbreken en wat fruitsap te mixen met bruisend water van slechts 1 theelepeltje suiker, 22 calorieën en al net zo verfrissend!

3. Cocktailnight?

Avondje stappen met de meiden? Een screwdriver is een lekkere treat na een lange werkweek, maar bevat ook 160 calorieën en 3 theelepels suiker per glas. Vervang de wodka met champagne voor een net zo chique drankje met 40 calorieën minder. Het switchen van margarita’s naar martini’s geeft een verschil van 9 theelepels suiker naar slechts 2 theelepels en een verschil van 50 calorieën. En probeer die suikerzoete sangria eens te vervangen door een mix van rode wijn en bessensap voor 30 calorieën en een theelepel suiker minder.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP