Zoet, bitter en umami: de powercombi voor gewichtsverlies
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als je op zoek bent naar een makkelijke manier om extra calorietjes vermijden, kun je het beste op zoek gaan naar je innerlijke alchemist. Onderzoek aan het Maastrichtse UMC+ heeft namelijk aangetoond dat een combinatie van bepaalde smaken ervoor zorgen dat je minder gaat eten.

Het onderzoek

Aan het onderzoek hebben vrijwilligers de smaken zoet, bitter en umami binnengekregen rechtstreeks via de dunne darm. Hierna hebben ze een lekkere warme maaltijd voorgeschoteld gekregen en werd er ondervonden dat de deelnemers 60 kilocalorieën minder consumeerden dan de controlegroep die geen smaakstoffen kreeg toegediend.

De smaakstoffen werden via een sonde rechtstreeks toegediend in de dunne darm, waar zich, net als op de tong, receptoren bevinden die deze stoffen kunnen waarnemen. Bij vrijwilligers is nu voor het eerst aangetoond dat een combinatie van de drie smaakstoffen er ook daadwerkelijk voor kan zorgen dat zij minder gaan eten.

Supplementen

Nu de onderzoekers hebben vastgesteld dat de combinatie van zoet, bitter en umami zorgt voor het stillen van de honger, hebben zij grootse plannen voor de supplementwereld. Zij stellen voor dat er onderzoek gedaan zal worden naar de productie van een capsule waarin de drie smaakstoffen worden verwerkt om zo hongergevoel te stillen.

Zoet, bitter, zout, zuur en umami

Zoals veel mensen weten kunnen de smaken zoet, bitter, zout en zuur worden onderscheiden door de mens. Pas heel recent is hier ook de smaak umami (Japans voor ‘heerlijke smaak’) aan toegevoegd. Hoewel deze smaak moeilijk is te onderscheiden, wordt het door veel mensen als ‘hartig’ omschreven. De smaak umami komt voor in onder andere verse zalm, truffel, tomaat en paddestoelen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP