Zondigen tijdens de feestdagen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het is officieel: de feestdagen komen eraan. Vanaf deze week klampen fitnessfanatici vast aan hun trainingsschema’s terwijl zij door drie weken van verleidelijke lekkernijen en driegangendiners heen moeten. Het is soms een beetje overweldigend allemaal en hoewel er niks mis je af en toe een beetje te laten verleiden, kan het geen kwaad een verdedigingsplan op te stellen om je de kerstdagen door te helpen zonder al te veel af te zien van je gezonde leefstijl filosofieën. Perfect body geeft tips!

1. Geen paniek!

Het allerbelangrijkste is het hebben van een mindset waarin leren en groeien centraal staat. Dit betekent dat je je niet de hele avond schuldig hoeft te voelen over dat kerstbiscuitje dat je teveel hebt gegeten. Ga in plaats daarvan eens na wat ervoor zorgt dat je overeet tijdens de feestdagen en welke producten je absoluut niet kan weerstaan en maak een game-plan. Vervang die onweerstaanbare producten door iets waar je wel nee tegen kunt zeggen en ga na of dat wijntje er niet voor zorgt dat dat ene handje nootjes verandert in het consumeren van het halve bakje.

2. Pick your battles

Wees realistisch. Het niet eten van ook maar 1 koekje gedurende die drie weken is misschien wat minder realistisch dan jezelf te vertellen dat je bijvoorbeeld alleen op kantoor niet zoveel mag snoepen. Een andere optie is om op bepaalde evenementen te kiezen waarop je van jezelf wel een beetje mag zondigen. Probeer dit vervolgens niet op elk feestje of borreltje te doen. Zondigen op ongeveer twee feestjes per maand is zo slecht nog niet. Als je ze eenmaal hebt gekozen, kun je van die dagen optimaal genieten, zonder enige zorgen.

3. Anticipeer op obstakels

Het ontwerpen van je strategische plan is gemakkelijk, maar bij het uitvoeren kan er een hoop mis gaan. Denk bijvoorbeeld aan een lopend buffet die menig mens doet overeten doordat er geen duidelijke grenzen zijn. Of misschien eet je verantwoorde porties tijdens het avondmaal, maar snack je daarna de hele avond op borrelnootjes. Probeer je zwaktes in kaart te brengen, zodat je kan anticiperen op deze obstakels.

4. Vier je overwinningen

Gezond leven en gezond eten is niet één doel op zich. Het zijn kleine doelstellingen die je in korte tijd behaald en op de lange termijn leiden tot grote gezondheidsvoordelen. Focus daarom op de goede dingen die je doet, zodat ze je het gevoel geven dat je vooruitgang boekt in je fitnessdoelen. Dat klinkt een stuk positiever dan ‘ik wou maar dat ik dunner was’, of, ‘ik wou dat ik meer wilskracht had’.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP