Groene opties voor de spieropbouw
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Meerdere malen vegetarisch eten in de week wordt steeds meer geaccepteerd in onze groente-, vlees- en aardappelenmaatschappij. Onderschat ze niet! Groenten zijn vaak de vergeten held op je bordje. Veel mensen weten namelijk niet dat ook deze powerbommetjes jou de juiste voedingsstoffen kunnen geven voor het kweken van spieren. Goed nieuws voor de vegetarische bodybuilders onder ons, maar ook voor de echte vleeseters die op zoek zijn naar een gezondere en vet arme optie! Hieronder een lijstje met de echte spieropbouwende kanjers onder de groente!

Spliterwten

Spliterwten verschaffen niet alleen een gezonde dosis aan plantaardige eiwitten, maar bevatten ook aminozuren die specifiek voor spieropbouw heel geschikt zijn. In het bijzonder het aminozuur glutamine dat de opbouw van de spieren stimuleert en afbraak ervan voorkomt. Probeer plantaardige eiwitshakes op basis van erwten of verwerk ze in een frisse salade in de lunch.

Bieten

Als je tijdens een intense training zuurstof tekort komt, kunnen bieten jou de nitro-oxide bieden die je nodig hebt om door te gaan. Dit helpt je tolerantie tegen intense trainingen toenemen waardoor je langer en harder kan trainen en maximale spieropbouw kunt bewerkstelligen. Biet kun je verwerken in een lekkere smoothie. Bieten gaan lekker samen met chocola dus probeer eens een eiwitsmoothie met geschaafde rauwe biet erin en wat rood fruit.

Spinazie

Hoewel we bij eiwitten misschien niet meteen denken aan spinazie, is dit wel een goede bron aan het aminozuur arginine. Een aminozuur goed voor zowel spieropbouw als herstel.

Chlorella

Misschien niet de bekendste groente, maar wel als supplement relatief bekend. For what it’s worth: chlorella is microalg die in Japan in verswatervijvers wordt gekweekt. Uniek aan dit kleine algje is dat het een complete eiwitbron is. Dit betekent dat alle essentiële en niet-essentiële aminozuren zich in dit kleine microscopische eiwitbommetje bevinden. Ook een goeie bron voor je spieren dus!

Peterselie, bieslook en prei

Deze groenten bevatten in grote mate het aminozuur lysine. Lysine is een aminozuur dat ervoor zorgt dat je gewrichten na een intense work-out met bijvoorbeeld gewichtheffen weer goed herstellen en soepel blijven. Naast dit voordeel zijn het ook nog eens groente die heel gemakkelijk in maaltijden te verwerken zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP