Vier Wereld Eierendag!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Je had het misschien niet verwacht, maar na de Nationale Wollen Truiendag (10 februari) en Wereld Whiskeydag (27 maart) bestaat er nu ook al een dag geheel gewijd aan eieren! Wereld Eierendag wordt gevierd op de 2e vrijdag van oktober. Deze ondergewaardeerde nutrientenbommetjes worden deze dag geheel in het zonnetje gezet, ook door Perfect Body! Daarom 5 redenen waarom wij gek zijn op eieren!

1. Eieren zitten vol nutriënten

Het is niet meer dan logisch dat eieren een hoop nutrienten bevatten. Het ei moet het kuikentje immers voldoende nutrienten geven om het zich na de bevruchting goed te laten ontwikkelen. Een groot ei bevat voor 72 calorieën maar liefst 6 gram aan eiwitten, 5 gram vet, 0,4 gram koolhydraten en een goede hoeveelheid vitaminen en mineralen. Het eigeel bevat vitamine A, D, E, K, calcium, koper, ijzer, fosfor, selenium, zink en 40% van de totale eiwitten. Eiwitten bevatten B-vitaminen, magnesium, potassium, sodium en de overige 60% van de eiwitten.

2. Eieren bevatten complete eiwitten

Eieren bevatten complete eiwitten wat betekent dat zij alle 9 essentiële aminozuren bevatten die ons lichaam nodig heeft (zelfs zonder eigeel). De meeste bronnen van hele eiwitten zijn afkomstig van dierlijke producten en zijn behoorlijk prijzig, maar eieren niet! Een doos van 12 eieren kost vaak tussen de 1 en 3 euro en is daarmee een budget-vriendelijke manier om hele eiwitten binnen te krijgen.

3. Eieren hebben geen grote impact op cholesterol

Wij houden van eieren, maar houden eieren ook van ons hart? Jaren geleden hebben eieren een slechte reputatie gekregen doordat ze een grote hoeveelheid cholesterol zouden bevatten. Recentelijk onderzoek hebben echter aangetoond dat het soort cholesterol in de eieren slechts een minieme impact hebben op de algehele hoeveelheid cholesterol in het lichaam. Nog meer goed nieuws: een groot ei bevat slechts 186 milligram cholesterol van de 300 milligram die we dagelijks tot ons mogen nemen.

4. Eieren brengen je ontbijt in balans

Als je veelal suikerzoete muffins, cornflakes en cruesli gewend bent voor het ontbijt, is het af en toe eten van een eitje een goede afwisseling die laag is in koolhydraten. Ook zorgen de eiwitten en vetten in de eieren ervoor dat je je langer vol voelt.

5. Met eieren kun je lekker variëren

Met eieren kun je eindeloos variëren van gekookt, tot gepocheerd, geroerd, gefrituurd of gebakken en ze maken deel uit van velen culinaire klassiekers over de hele wereld! Zei iemand frittatas, quiche, meringues, flans of soufflés? Heerlijk, toch?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP