Wat je beter wel en niet kunt eten op een nuchtere maag
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Inspiratieloos in de ochtend? Die boterham met kaas wordt al snel oud. Toch vereist je ontbijt meer bedenktijd. Het is zonder twijfel de belangrijkste maaltijd van de dag en bovendien bepalend voor wat je de rest van de dag achter de kiezen stopt. Toch kiezen veel mensen voor het verkeerde soort ontbijt elke ochtend. Perfect Body geeft tips over de beste en slechtste ontbijtideeën.

Een suikerrijk ontbijt

Heb je snel na het ontbijten weer honger? Misschien overlaad je je brood, ontbijtgranen, rijstwafels en ontbijtkoek wel met jam, chocopasta of een goeie lepel honing. Heel lekker, maar ook een reden voor je lichaam om een goede dosis insuline af te geven, zodat je suikerspiegel steigert al in de eerste uurtjes van de dag. Dit wekt gegarandeerd binnen een uur je ‘zin in zoet’ weer op. Al snel belandt je in een vicieuze cirkel van energiedipjes en behoefte aan zoete snacks. Combineer dit met 8 uur lang op kantoor achter de computer en je zult niet alleen je suikerspiegel, maar ook het cijfer op de weegschaal zien steigeren.

Producten die je beter kan vermijden in de ochtend

Er zijn een aantal producten waarbij het overduidelijk is dat er suikers in zitten verwerkt. Echter, andere producten doen zich soms voor als gezonder dan ze eigenlijk zijn. Veel cornflakes, muesli en cruesli bevatten meer suikers dan we denken en kunnen ongemerkt het dieet binnensluipen en de rust verstoren. Probeer ook in plaats van voor wit brood, bruin brood te kiezen gezien in wit brood ook een hoop suikers zitten verwerkt in tegenstelling tot zijn bruine variant. Producten als ontbijtkoek bevatten misschien niet zoveel suikers als de cornflakes, maar bestaan wel voor twee derde uit geraffineerde koolhydraten (met weinig vezels) waardoor het heus de gezondste optie niet is in de ochtend. Denk hiernaast ook aan croissants, muffins, krentenbollen, wentelteefjes, pannenkoeken, jam, erg zoet fruit zoals mango en dadels, vla en vanilleyoghurt als producten die je suikerspiegel snel verhogen in de ochtend.

De belangrijkste aspecten in een gezond ontbijt

Een gezond ontbijt bestaat voornamelijk uit eiwitten en vetten waarbij de vetten zorgen voor de aanmaak van energie (op een geleidelijke manier) en de eiwitten voor een verzadigd gevoel zorgen. Koolhydraten mogen slechts in geringe mate voorkomen in het ontbijt en moeten bovendien koolhydraten zijn die geleidelijk en langzaam aan het bloed worden afgegeven. Voorbeelden hiervan zijn quinoa, zoete aardappel, amarant en boekweitgrutten. Als laatste zijn groenten van groot belang. Deze bevatten vezels die de opname van suiker in het bloed tegenwerken en ervoor zorgen dat je je vol voelt. Probeer eens bladgroenten in je omelet of groene smoothie te verwerken bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP