Wie ‘zoet’ doet goed ontmoet?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Niet helemaal. Veel papa’s en mama’s hebben moeite met het voorschotelen van groente aan hun peuters. Geprakte spruitjes en prei vliegen de arme moeders en vaders om de oren terwijl ze de creatiefste manieren proberen te bedenken om de nodige vitamientjes en mineralen bij hun koters naar binnen te krijgen.

Volgens wetenschappers aan de Universiteit van Glasgow volledig de schuld van de babyvoedingfabrikanten en de manier waarop zij hun babyvoeding samenstellen.

Het onderzoek

Het onderzoek van de wetenschappers heeft namelijk aangetoond dat veel babyvoeding voornamelijk zoete groenten en vruchten bevatten zoals banaan en wortel. Zodra deze peuter gewend raakt aan de zoete smaak van de babyvoeding zal hij, volgens het onderzoek, op latere leeftijd de bittere smaak van groente niet kunnen waarderen.

Na 329 verschillende soorten babyvoedingpotjes te hebben geanalyseerd, kwamen de wetenschappers tot de conclusie dat de meest voorkomende ingredienten appel, banaan, tomaat, mango, wortel en zoete aardappel zijn. Groene (en dus veelal bittere) groenten kwamen nauwelijks voor in de potjes.

Bittere andijvie vs. Zoete banaan

Je kunt het de fabrikanten bijna niet kwalijk nemen. Baby’s hebben namelijk een aangeboren voorkeur voor zoete smaken waardoor dat extra zoete appeltje of banaantje in hun papje de totale verkoop aanzienlijk groter maakt dan het pureren van spruiten en andijvie. Laten we eerlijk zijn. Zelfs voor de volwassene klinkt die banaan een stuk aantrekkelijker.

Ga voor groen

Volgens de onderzoekers is het onverantwoord. Zij zijn van mening dat fabrikanten wat minder smakelijke producten op de markt moeten brengen om de kinderen op vroege leeftijd al in aanraking te brengen met de bittere smaak van groente om deze groene gewoonte naarmate ze opgroeien effectiever aan te houden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP