5 Dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand die wil afvallen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als een familielid, vriend of vriendin van je zich afgelopen januari 2016 vol overgave in een plan heeft gestort om gewicht te verliezen, wat doe je dan? Juich je elke verloren kilogram toe of stop je dit gevoelige onderwerp in de doofpot. De meest gebruikelijke reactie is toejuichen hoe prachtig hij of zij er nu uit ziet, maar is dit wel wat zij willen horen? Lees meer.

Stop het in de doofpot

Hoewel bijstanders het met de beste bedoelingen doen, de complimentjes over het gewichtsverlies zijn niet altijd wat de toegewijde sporters willen horen. De meeste sporters hebben er geen behoefte aan dat elk gesprek dat ze hebben met vrienden en vriendinnen gaat over de ‘before’ en ‘after’ maat van hun broek. Voor mensen die hen toejuichen vanaf de kantlijn, is het echter moeilijk te begrijpen waarom iemand niet aangemoedigd wil worden op deze manier. De meeste opmerkingen kunnen door de toegewijde sporters echter op een verkeerde manier worden opgevat. Herken jij de volgende quasi-complimentjes?

De 5 meest voorkomende opmerkingen die de toegewijde sporter niet wil horen

1. “Hoeveel moet je nog verliezen?”
Dit is een problematisch compliment, omdat het suggereert dat ze hun einddoel nog niet hebben gehaald en ze dus niet tevreden zouden moeten zijn met hoe ze er nu uitzien ondanks de moeite die ze al hebben gedaan. Verschillende mensen hebben een verschillend gewicht. Dit is precies waarom de bijstander niet het recht heeft om te beoordelen of de toegewijde sporter zijn doel nog moet halen of dat hij deze al heeft gehaald.

2. “Als je gewicht probeert te verliezen dan zou ik dit niet eten”
Voeding rijk aan suikers en vetten worden door veel bijstanders automatisch afgeschreven als slecht voor je. De reden, echter, waarom deze opmerking irritatie op kan wekken, is omdat sommige diëten deze producten met suiker en vetten opnemen in het dieet als een moment om even te genieten. Het laatste wat je wilt veroorzaken bij die vriend of vriendin is een angst om voeding aan te raken of ze een schuldgevoel aan te praten over wat ze wel en niet mogen eten.

3. “Je ziet er echt stukken beter uit nu!”
Dit is duidelijk niet een van de beste opmerkingen die je kunt maken, maar toch wringt deze opmerking zich zo nu en dan in de gesprekken naar binnen. Probeer te vermijden hun gewicht voorheen en hun gewicht nu met elkaar te vergelijken. Ze doen dit waarschijnlijk al genoeg elke dag voordat ze gaan slapen. Als ze je mening willen daarover, wacht dan tot ze het zelf vragen.

4. “Waarom al die moeite? Dat gewicht zit er toch zo weer aan”
Deze opmerking suggereert dat hoewel je vriend, vriendin, geliefde of familielid nu gewicht aan het verliezen is, zij niet de wilskracht hebben om op dit streefgewicht te blijven. Een ontzettende demotiverende opmerking, zelfs al bedoel je het als grapje.

5. “Wauw, wat zie je er prachtig uit!”
Hoogstwaarschijnlijk zitten er absoluut niets anders dan goede bedoelingen achter deze opmerking. Toch, kan deze op verschillende manieren worden geinterpreteerd. Veel mensen vragen zich af waarom ze nu ineens worden opgemerkt, maar vroeger niet en piekeren zich suf over wat er in het verleden dan zo lelijk moet zijn geweest.

Lopen op eischalen

Nu willen we niet suggereren dat je met elke opmerking iemand op zijn teentjes kan trappen. Sommige mensen zijn er gek op om te horen hoe ze voortgang hebben geboekt. Echter, het veiligst is om het gewicht gewoon helemaal niet te benoemen. Als je die vriendin vandaag ontmoet voor een kop koffie, en je merkt dat ze een hoop gewicht kwijt is geraakt, probeer dan gewoon te vragen hoe het over het algemeen met haar gaat. Misschien komt de kwestie over het gewicht vanzelf naar boven of misschien kiest de vriendin om daar gewoon niet over te praten. Als goede bijstander in de zijlijn, kun je dat dan het beste gewoon accepteren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP