Arginine
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Gedurende de kindertijd worden er veel groeihormonen aangemaakt. Als we ouder worden neemt de afgifte echter geleidelijk af. Bodybuilders gebruiken Arginine om de ontwikkeling van hun spiermassa te stimuleren. Arginine remt de opname van vetten en verbetert de vetstofwisseling in het lichaam. Dit aminozuur kan dus helpen om overgewicht tegen te gaan.

Andere functies zijn: het verhogen van de weerstand en het afbreken van ammoniak. Dit is een giftige bijproduct van de eiwitvertering. Bij mannen kan arginine de productie en beweeglijkheid van spermacellen verhogen. Hoge doseringen van dit aminozuur worden dan ook voorgeschreven aan mannen die onvruchtbaar zijn.

Een tekort aan arginine in het lichaam kan o.a. leiden tot leverproblemen, kaalheid, verstoppingen en een langzame genezing van wonden. Ook in stresssituaties heeft het lichaam een hogere behoefte aan arginine.

Arginine is een veel gebruikt ingrediënt in NO (Nitric Oxide) producten. In deze NO producten is L-Arginine de werkzame stof die zorgt voor het ontspannen van de bloedvaten. L-Arginine wordt daarom veel gebruikt bij erectiestoornissen en tijdens krachttrainingen om een grotere pomp te verkrijgen.

L-arginine is een aminozuur dat vele functies heeft in het lichaam. Het helpt het lichaam te ontdoen van ammoniak (een afvalproduct), wordt gebruikt om verbindingen te maken in het lichaam zoals creatine uit creatinine, L-glutamaat, en L-proline. Tevens kan het worden omgezet in glucose en glycogeen indien nodig.

L-arginine wordt gebruikt om de stikstofmonoxide, een stof in het lichaam die de bloedvaten ontspant, aan te maken. Voorafgaande studies hebben aangetoond dat L-arginine kan helpen de bloedvaten te ontspannen, de zogenaamde vaatverwijding. Dit kan wenselijk zijn bij atherosclerose en erectiestoornissen.

L-arginine is ook betrokken bij eiwit vorming. In grotere hoeveelheden stimuleert L-arginine het vrijkomen van hormonen groeihormoon en prolactine.

Verschijningsvormen Arginine

Komt in dierlijk voedsel o.a. voor in: kaas, vlees, gevogelte, eieren, vis en schelpdieren. Dit aminozuur komt in plantaardig voedsel o.a. voor in: noten, chocolade, erwten, knoflook en ginseng.

Symptomen bij een tekort aan Arginine 

Een tekort aan arginine in het lichaam kan o.a. leiden tot leverproblemen, kaalheid, verstoppingen en een langzame genezing van wonden. Ook in stresssituaties heeft het lichaam een hogere behoefte aan arginine.

Arginine wordt gebruikt voor:

  • bevorderen vetstofwisseling
  • “ontvetten” en vesterken de spieren
  • stimuleren de werking van het immuunsysteem
  • versnellen genezing van wonden en littekenvorming
  • vergroten het aantal spermazoïden en de beweeglijkheid ervan
  • geheugenverbetering
  • vetverbranding

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP