De bodywrap: doen of laten?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

We zijn allemaal bezige bijen in onze maatschappij waarin gewichtsverlies een steeds grotere rol gaat spelen. Dit heeft ruimte gemaakt voor bedrijven die hun ‘quick fix-producten’ maar al te graag aanbieden aan dit gat in de markt. Een van deze producten is de ‘body wrap’. Dit stukje huishoudfolie wordt in een kruidengoedje gegooid en om je buik gewikkeld. Het zou je lichaam helpen detoxen en, jawel, gewicht doen verliezen. Wij gaan op onderzoek uit.

Werkt het?

Als je uit bent op het verliezen van gewicht is deze ‘bodywrap’ een typisch voorbeeld van een ‘quickfix’. Huishoudfolie helpt je helaas niet meer vet verbranden. Het enige gewicht dat je verliest is gewicht in water wat onmiddellijk terugkeert zodra je je lichaam hydrateert. Hierbij komt nog dat de gemiddelde bodywrap in een spa tussen de 150 en 200 euro kost. Die centen kunnen een stuk beter besteed worden. In de sportschool bijvoorbeeld, waar je door regelmatig te sporten echt gewicht kan verliezen. Sommige mensen beweren zelfs dat de huishoudfolie schadelijke, chemische stoffen bevat die via de behandeling in de huid en zelfs bloedstroom kunnen treden en een negatief effect kunnen hebben op de lever, nieren en zelfs de botten.

Is niemand dan tevreden?

De meeste mensen die gebruik maken van de ‘bodywrap’ en tevreden zijn over de resultaten geven aan ook een gevarieerd en gezond dieet te volgen en ten minste 4 keer per week te sporten. Het is dus allesbehalve te zeggen dat deze resultaten afkomstig zijn van het inpakken van je buik met huishoudfolie.

Is het gevaarlijk?

Sporten is goed, maar een teveel aan zweten door de ‘bodywrap’ kan leiden tot een gedehydrateerd lichaam en omdat het zweet dat op het lichaam verschijnt niet opdroogt, maar blijft liggen, kan dit ook nog eens betekenen dat je lichaamstemperatuur tot onverantwoorde hoogten stijgt. Hiernaast kan een teveel aan zweten ook de chemie in de bloedcellen verstoren. In dit proces wordt de volume van het bloed verminderd waardoor er minder effectief zuurstof naar de cellen kan worden getransporteerd. Dit heeft tot gevolg dat je je zwak, duizelig en zelfs verward kan voelen. Of je de bodywrap nu thuis uit probeert of in een spa, zowel de werknemers in de spa als je buurman weten hoogstwaarschijnlijk niet hoe ze met zo een reactie om moeten gaan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP