Green Juices vs. Green Poeders
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Green juices worden in Nederland steeds populairder en worden vaak beschreven als de meest pure vorm van gezond eten. Helaas heeft niet iedereen tijd om elke ochtend een selectie aan groenten door een juicer of blender te halen. Om deze reden zijn er ook ‘greens’ poeders beschikbaar in de supplementenmarkt. De vraag is nu: zijn deze vergelijkbaar met de zogezegde puurste vorm van voeding? Perfect Body ging op onderzoek uit.

Wat zijn ‘Greens poeders’?

Green juices zijn sappen afkomstig van verse groenten die zijn uitgeperst in een slow juicer. Het regelmatig drinken van deze sappen versterkt je immuunsysteem en verhelpt alle problemen als gevolg van dit zwakke immuunsysteem. Echter, het bereiden van deze sappen kost enorm veel tijd, waar sommige mensen helaas weinig van hebben. Om deze reden zijn de greens poeders ontwikkeld.
Deze poeders bestaan uit de gedroogde versie van deze uitgeperste groenten. Het enige wat je hoeft te doen om deze groenten weer tot leven te wekken, is het toevoegen van water. Makkelijk toch? De poeders bevatten een breed scala aan ingrediënten die jou helpen aan je dagelijkse benodigde nutriënten te komen. Makkelijk, snel en goed voor je. Het lijkt bijna te goed om waar te zijn. Toch bestaan er voor deze greens poeders nadelen.

Voordelen van greens poeders

Zoals eerder aangegeven is het bereiden van dit product een kwestie van water toevoegen aan het poeder en het een keer goed door te roeren. Hiernaast bevat het een hoop voedingsstoffen die je uit een simpele komkommer niet geperst krijgt. Veel poeders bevatten de superfoods matcha, camu camu poeder, moringa en ashwaganda. MSM poeder wordt ook vaak aan deze poeders toegevoegd. Dit is een supplement die de gezondheid van de huid bevorderd. Als je al deze ingrediënten afzonderlijk zou kopen, zou je een fortuin kwijt zijn. Dit maakt de poeders financieel een stukje aantrekkelijker en de nutriëntenwaarde van de poeders lijkt het niveau van de huisgemaakte juices ver te overstijgen. Hiernaast zitten er geen vezels in de greens poeders (of dit een voordeel is, valt overigens over te discussiëren) wat de sappen makkelijk verteerbaar maakt. Zo kunnen de voedingsstoffen snel en effectief door het lichaam worden opgenomen.

Nadelen van greens poeders

Je zult weinig greens poeders op de markt vinden die lekker zijn van smaak en als ze wel goed smaken is er hoogstwaarschijnlijk een goeie hoeveelheid zoetstof aan het product toegevoegd. Dit maakt het product een stuk minder gezond dan het zich voordoet. Hiernaast komen veel greens poeders uit Amerika. Deze geïmporteerde producten brengen een hoop kosten met zich mee voor de producent, wat betekent dat ze ook tegen een hoge prijs op de markt verkocht worden. Een laatste nadeel, hoewel het zoals eerder aangegeven ook een voordeel kan zijn, is dat er geen vezels verwerkt zitten in deze poeders zoals je die tegenkomt in de huisgemaakte juices. Veel mensen hebben tegenwoordig een chronisch tekort aan vezels dus misschien wil je die vezeltjes niet mislopen door het kopen van een poeder.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP