Opmerkelijk: Avocadopitten eten is gezond?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Die keiharde, houtachtige pit ziet er misschien niet al te appetijtelijk uit, maar studies aan de Pennsylvania State University in de Verenigde Staten toonden onlangs wel aan dat er meer uit een avocado is te halen dan het groene vruchtvlees alleen. Benieuwd wat? Lees verder.

Medicinale bestanddelen van de avocado

Avocado’s zijn extreem voedzaam en bevatten naast een enorme hoeveelheid vitaminen en mineralen ook gezonde vetten. Toch valt er meer te halen uit een avocado dan het groene vruchtvlees alleen. Een studie aan de Pennsylvania Sate University in de Verenigde Staten toonde aan dat de pitten of zaden van de avocado ook al generaties lang medicinaal worden gebruikt. Zo worden de pitten in Zuid Amerika gebruikt tegen ontstekingen, diabetes en hypertensie. Dit voornamelijk ongebruikte deel van de vrucht bevat namelijk fenolverbindingen die erom bekend staan hart- en vaatziekten en andere genetisch bepaalde ziekten te genezen.

Zouden we avocadopitten moeten eten?

Hoewel de voordelen van avocadopitten een goed argument lijken om de pit te eten, zijn niet alle bestanddelen van de pit geschikt voor consumptie. Supplementen waarin de avocadopit zit verwerkt (meestal in de vorm van avocadopitextract), zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Echter, een artikel gepubliceerd door een in Atlanta gebaseerde diëtiste heeft ook aangegeven dat hoewel er voldoende bewijs aanwezig is dat het eten van een avocadopit voordelen met zich meebrengt, dit niet altijd opweegt tegen de risico’s die eraan verbonden zijn. Er is namelijk nog onvoldoende onderzocht of het echt goed is om de pit te eten. Probeer daarom eerst met een expert te overleggen voordat je je overgeeft aan de pitten.

Hoe je de avocadopit kan eten

Voordat je je tanden op de pit breekt, kun je beter even verder lezen. Een avocadopit wordt namelijk niet direct gegeten, maar eerst gedroogd en vermalen. Stop de avocadopit, nadat je deze uit de vrucht hebt verwijderd, in de oven en gril het op 140 graden Fahrenheit gedurende 2 uur. Neem het daarna uit de oven en verwijder de toplaag van de avocado.

Je kunt nu met het handvat van een flink mes op de avocadopit tikken waarop de pit in tweeën zal splijten. Hak de pit nu in kleine stukjes voordat je hem in de blender verder vermaalt. Als je blender de pit niet aankan, probeer het dan te vermalen met een grote vijzel, of door het gebruik van een rasp. Dit poeder kan vervolgens verwerkt worden in smoothies of zelfs bakproducten. Overigens kan het op een koele, droge plek ook nog geruime tijd worden bewaard.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP