Anabolic window
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Wanneer je regelmatig naar de sportschool gaat, heb je vast weleens gehoord dat je na je training direct proteine moet eten. Of drinken. Anders mis je je ‘anabolic window’. Je wat? In het engels; ”The metabolic window is a term used in strength training to describe the 30-minute (give or take, dependent on the individual) period after exercise during which nutrition can shift the body from a catabolic state to an anabolic one. Specifically, it is during this period that the intake of protein and carbohydrates can aid in the increase of muscle mass- bron”. Oftewel, het is volgens sommigen verstandig om binnen 30 minuten na je workout een bron van eiwit tot je te nemen.

Wanneer is het beste moment

Nu zijn er talloze studies hierover geweest en ik vind het een beetje lastig om te bepalen wat nou wel en niet waar is, want het blijft een beetje vaag.. Maar wat wel is gebleken uit meerdere studies is dat mensen die de hele dag door eiwitten eten iets minder profijt ervan hadden dan mensen die op bewuste momenten eiwitten namen. Maar ik denk dat dat alsnog per persoon zal verschillen. Anyways, het is natuurlijk wel fijn om je spieren te ‘voeden’ met eiwitten na de training. Ook omdat het dan lekker makkelijk is en je wéét dat je dan al een behoorlijke dagelijkse hoeveelheid binnen hebt.

Hoeveel eiwitten neem je

Goed, we weten nu ongeveer hoe of wat er belangrijk is wat betreft eiwit-inname. En dat je het misschien beter kunt nemen op bewuste momenten staat voorop. Wat voor mij werkt, is dat ik mijn eiwitten inplan. Het is nogal lastig (vind ik) om aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen. Hetgeen waar je naar wilt streven ligt ongeveer 1,5 gram per kilo lichaamsgewicht. Dus voor mij zou dat op zo’n 97,5 gram eiwit zijn per dag. En omdat na het trainen je er een shake ingooit met ‘maar’ 30 gram (1 schep) moet je de resterende 67,5 gram nog ergens anders in verwerken. Proteine pannenkoeken zijn echt een super uitkomst. Als je daar twee schepjes whey aan toe voegt zit je al op 67 gram eiwitten. En je bent klaar voor de dag.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP