Bijwerkingen bij gebruik van creatine
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Door creatine kan je vocht gaan vasthouden. Bodybuilders kunnen daardoor op wedstrijden een modderfiguur slaan. Een verwante bijwerking is uitdroging zonder dat je dat in de gaten hebt. Je kunt dat voorkomen door op je vocht te letten. Twee liter water op een dag is niet overdreven. Creatine gebruikers hebben meer vocht nodig. De combinatie van uitdrogers en creatine is daarom ook erg gevaarlijk.

Soms krijgen creatine gebruikers kramp in hun spieren. De ene keer gebeurt dat nadat ze al een tijdje creatine gebruik hebben, soms vrijwel direct. De kramp wordt veroorzaakt door een tekort aan water. Creatine gebruikers moeten meer water drinken dan niet-gebruikers. Als je zeker weet dat je al voldoende drinkt, dan raad ik aan om met de creatine te stoppen. De kramp kan de voorbode zijn van ernstige blessures.

De kans op bijwerkingen bij normaal gebruik is echter zeer klein en weegt zeker op tegen de vele voordelen dat het gebruik van creatine heeft. De kans op krampgevoel (verzuring) is veel minder bij het gebruik van een andere vorm van Creatine zoals Creatine Ethyl Ester.

Daarnaast is het advies dat duursporters als ze creatine willen gebruiken ook magnesium nemen. Magnesium verkleint de kans op kramp tijdens het trainen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP