Hoe je je hardlooproutine naar het volgende level tilt
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Rennen maakt van jou niet per se een betere renner! Zo, het is eruit. Velen zullen het niet eens zijn met deze stelling, maar sta ons toe ons nader te verklaren. De renners die proberen hun eerste 5 kilometer te halen, hebben vaak allerlei vragen zoals hoe snel je moet rennen, welke schoenen geschikt zijn om effectief te rennen en hoeveel kilometer ze elke week zouden moeten rennen. Hoewel al deze vragen van belang zijn om je doel te bereiken, vergeten veel renners zich af te vragen wat ze zouden moeten doen als ze juist niet aan het rennen zijn! Lees meer over de activiteiten die je zou moeten doen om beter te rennen, zonder te rennen.

1. Train je torso

Het trainen van de buikspieren, rug en heupen lijkt misschien niet direct gerelateerd aan rennen, maar het kan je helpen om een goed postuur te houden en om stabiel en flexibel te blijven. Het rennen met een goed postuur zorgt er bovendien voor dat de gewrichten minder harde schokken op hoeve te vangen tijdens het rennen.

2. Gewicht heffen

Probeer geen cardio junkie te worden en probeer krachttraining met het rennen af te wisselen. Je spieren vormen de basis voor je performance bij het rennen dus het doen van squats en lunges met gewicht en deadlifts kunnen alle spieren ondersteunen die je gebruikt bij het rennen. Je hoeft hiervoor geen bodybuilder te worden, maar het versterken van je beenspieren kan de impact op je knieën en rug al enorm verkleinen.

3. High Intensity Interval Training

Het doen van snelle, krachtige oefeningen afgewisseld met korte rustperiodes is een effectieve manier om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Je traint je lichaam immers letterlijk o harder en langer te trainen met vrijwel geen herstelperiode. Je kunt HIIT-training overigens ook toepassen op je krachttraining.

4. Flexibiliteit en mobiliteit

In andere woorden: yoga of foam rolling. Als je een wekelijkse rustdag hebt waarin je niet rent, kun je een actieve herstelroutine proberen die zich richt op de beweeglijkheid van de gewrichten. Stijve gewrichten en spieren, kunnen je renroutine immers behoorlijk verpesten. Als je denkt dat je een hekel aan yoga hebt, geef het dan nog een kans en stap anders over op foam rolling routines.

5. Rust en herstel

Een dag zonder rennen is waarschijnlijk de beste work-out die je zult hebben in de week. Hoe goed je rent is net zo goed als hoe goed je je lichaam de tijd geeft om te herstellen. Onvoldoende herstel is wat leidt tot blessures, vermoeidheid en zwakte. Neem een dag (of twee) vrij van het rennen en kijk hoe je je voelt voordat je je rennersschoenen weer aantrekt en er hard tegenaan gaat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP