Leuke yogaposes die je samen kunt doen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De conservatieve yogaleraren en leraressen onder ons zullen het je nooit aanraden gezien yoga van oorsprong een sport is die je alleen uitoefent. Toch kun je behoorlijk extra aan calorieen verbranden als je de oefeningen met een partner uitvoert! Dat is het idee achter AcroYoga, een vorm van yoga die je doet met een partner en die yoga en acrobatiek combineert tot 1 sport. Wil je een paar oefeningen uitproberen? Vind je partner en lees verder!

1. Dubbele plank

Dit is een prachtige oefening om mee te beginnen. Hoewel je je buikspieren flink aan het werk zet, blijf je relatief laag aan de grond en met de juiste technieken is het een stuk gemakkelijker dan je denkt.

De partner die het sterkst en het langst is kan het beste de plankpositie op de grond aannemen. De palmen van je handen bevinden zich op gelijke wijdte met je schouders, je benen zijn gestrekt en je spant je buikspieren aan. Je partner plaatst eerst zijn of haar beiden voeten naast de heupen van de ‘onderste plank’. Vervolgens plaatst hij of zij de handen op de enkels van de plank. Terwijl je je buikspieren aanspant, plaats je nu je voeten een voor een op de schouders van de ‘onderste plank’. Houdt deze positie nu drie tot vijf rustige ademhalingen vast voordat je rustig voet voor voet weer terugkeert naar de basispositie. Wissel nu van positie (indien mogelijk).

2. Dubbel bruggetje

De basispersoon start door een bruggetje te doen waarbij de voeten op afstand van de heupen staan en de handen op afstand van de schouders. Probeer hierbij je heupen zodanig omhoog te bewegen dat ze in een rechte lijn staan met de schouders en de knieën. Je partner stapt nu over je heen met zijn of haar gezicht naar de knieën van de basispersoon toe. Je partner plaatst nu een voor een zijn handen op de schouder van de basispersoon, spant zijn buikspieren aan en stapt ook met een voet per keer op de knieën van de basispersoon. Houdt dit drie tot vijf rustige ademhalingen vast en stap gecontroleerd weer naar beneden.
Nog niet moeilijk genoeg? Probeer dan beiden hetzelfde been zo ver mogelijk omhoog te richten waarbij je dus op nog maar 2 handen en 1 voet op elkaar leunt.

3. Dubbele boot

Ga met opgeschoven knieën tegenover elkaar zitten als startpositie. Plaats nu de zolen van jullie voeten tegen elkaar aan. Plaats je handen achter je voor steun en probeer beiden jullie benen zo hoog mogelijk op te tillen de lucht in. Houdt hierbij je buikspieren constant aangespannen en strek je rug helemaal uit. Houdt deze positie drie tot vijf rustige ademhalingen vast voordat je gecontroleerd terug beweegt naar de startpositie.

4. De ‘Downward Dog Camel’

Je hebt een hoop geduld nodig voor deze positive, omdat het de meeste mensen niet lukt in een keer de juiste positie te vinden voor de rug. Hiernaast moet de persoon die de basis vormt de hele tijd stabiel blijven totdat zijn partner deze juiste positie heeft gevonden!

De basis start door zijn handpalmen en voeten plat op de grond te plaatsen, de buikspieren aan te spannen en de billen omhoog te bewegen. De benen en de rug moeten hierbij gestrekt zijn. Nu gaat de top-persoon op zoek naar de beste positie voor zijn of haar rug. Hiertoe staat de top-persoon met haar rug naar de benen van haar partner toe en probeert de top-persoon met haar onderrug boven op de billen van de basis te leunen. Zijn of haar lichaam drapeert hij of zij nu als het ware over de billen en de rug van de basis. Om de positie compleet te maken houdt de top-persoon de enkels vast met haar handen.

5. De dubbele godin

De basispersoon start in een positie in de yoga die ‘godess’ wordt genoemd. Bij deze positie houdt de basispersoon min of meer een squat-positie aan waarbij de tenen naar buiten staan gekeerd en de voeten zich op gelijke wijdte begeven als de knieën. Met een rug die recht staat en met de buikspieren aangespannen maakt de basis zich klaar voor de topman. De top-persoon plaatst een voor een zijn of haar voeten op het bovenste gedeelte van de dijbenen, dichtbij de heupen van de basis. Hij of zij neemt, staande op de basis’ dijbenen, vervolgens dezelfde positie aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP