Cafeïne voor krachttraining! Goed idee?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Je hebt het altijd al geweten. De grote latte die je elke ochtend wakker houdt op kantoor heeft superkrachten! Of hebben we ons oordeel over de effectiviteit van cafeïne iets te snel geveld? We laten de wetenschap beslissen. Meer over de pro’s en con’s van koffie voorafgaand aan je training? Je leest het hier!

Sporten gaat gemakkelijker

Cafeïne is een chemisch goedje, beweert Mark Tarnopolsky van de Neuromuscular and Neurometabolic Clinic in Ontario, dat in staat is signalen vanuit het brein te vervagen. Dit betekent dat die kop koffie of die cafeïnepil voorafgaand aan de work-out het risico op een blessure enigszins kan verhogen. De hoeveelheid die je drinkt en de tijdstippen waarop je de koffie consumeert zijn hierbij van groot belang. Neem niet meer dan 200 milligram cafeïne tot je voorafgaand aan een work-out en geef je lichaam ten minste 15 minuten de tijd om de chemicaliën zijn werk te laten doen.

Boosten van performance

In een onderzoek waarin fietsers, renners en skiërs hebben meegedaan, hielp de ‘latte lift’ deze atleten slechts 1,5 tot 4% langer door ploegen. Geen significant verschil, maar het kan net de kick zijn je nodig hebt om die laatste burpee te doen. Bovendien is de perceptie waarin cafeïne je die enorme boost geeft zo doorgewinterd in de hersenen van sporters dat sporters uit een onderzoek in Engeland die een cafeïneplacebo hadden gekregen wel 3% harder door ploegde dan gewoonlijk.

Dehydrateren

Misschien laat je die pre-workoutespresso wel voor wat het is, omdat je hebt gehoord dat koffie dehydrateert. Echter, onderzoekers aan de University of Birminghem in Engeland ondervonden dat iemand die vier kopjes koffie per dag nuttigt, geen verschil laat zien in de totale hoeveelheid lichaamswater. Dat is echter geen reden om de ene espresso naar de andere naar achter te werken. Het heeft namelijk wel grote invloed op het hart en kan de spijsvertering bemoeilijken wat ook niet erg gewenst is tijdens een work-out.

Als het gaat om cafeïne betekent meer niet altijd beter. Houdt dus vast aan de 200 milligram voorafgaand aan je work-out en je kunt van de voordelen van cafeïne genieten zonder de negatieve effecten mee te krijgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP