Een griep vermijden
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Een griep krijg je vaak via iemand anders. Een tip die vaak wordt gegeven is dan ook denken aan hygiëne. Er zijn meerdere tips hoe je een griep kunt vermijden. Dit is meestal al te bereiken met het aanpassen van je voedingsschema of leefstijl. Wij geven een aantal tips om een griep te vermijden.

Een gevarieerd dieet

Belangrijk voor een gezond immuunsysteem die de griep voorkomt, is het aanhouden van een gevarieerd dieet. Zorg ervoor dat uw lichaam alle benodigde voedingsstoffen tot zich krijgt om uw immuunsysteem een boost te geven. De vitamine A, B6, C en E en de verschillende mineralen zink, ijzer en selenium kunnen hieraan bijdragen. Mocht u alsnog de griep krijgen dan kan Vitamine C in het bijzonder bijdragen aan het verlichten van de symptomen.

Als u denkt deze stoffen niet in voldoende mate tot u te nemen, kunt u ook gebruik maken van voedingssupplementen. Multivitaminen bevatten de belangrijkste vitaminen voor het behouden van een gezond immuunsysteem.

Knoflook en paddenstoelen, heel gezond

Sommige voedingsmiddelen staan erom bekend uw immuunsysteem net even die extra boost te geven die het in een tijd van griepepidemieën nodig heeft. Knoflook staat erom bekend hulp te bieden bij virussen, schimmels en bacteriën. 2 Teentjes knoflook per dag zouden u helpen bij het voorkomen ziek te worden. U kunt knoflook makkelijk verwerken in uw avondmaaltijd.

Een tweede wondermiddel tegen het verspreiden van ziektes is de paddenstoel. Onderzoek heeft aangetoond dat paddenstoelen bij zouden dragen aan de activiteit van witte bloedcellen in het lichaam. Op deze manier wordt uw kans op ziekte verkleind. Shiitake staat bekend als de grootste hulp hierbij.

Actief

Als u dagelijks 30 tot 60 minuten sport zal dit een positieve bijdrage leveren aan uw immuunsysteem. Het krijgt een boost waardoor je minder snel de griep op zal lopen. Buiten dat wordt tijdens het sporten de stress van het werk of thuis even vergeten. Deze stress kan een negatieve invloed hebben op uw immuunsysteem. U verbetert met het sporten dus uw immuunsysteem op twee manieren.

Passief

Natuurlijk is sporten belangrijk voor het immuunsysteem, maar het is ook noodzaak dat u voldoende rust neemt om uw immuunsysteem goed zijn werk te laten doen. Met zeker 8 uur slaap op een dag is uw immuunsysteem klaar voor de volgende dag.

Blijf schoon

Een laatste belangrijke tip die wij u meegeven is om regelmatig uw handen te wassen en uw gezicht zo min mogelijk aan te raken. Dit zorgt ervoor dat de bacillen niet de kans krijgen uw lichaam binnen te dringen en een griep te veroorzaken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP