Feit of fabel: Spot reduction
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De poging tot ‘spot reduction’. Het is een fitnessmythe die beter in de diepste put begraven kan worden, maar om een onverklaarbare reden toch blijft bestaat. In een perfecte wereld probeert men door gerichte oefeningen het vetpercentage in bepaalde delen van het lichaam te verminderen. Klinkt goed, toch? Iets te goed om waar te zijn, helaas.

De mythe

Het concept van ‘spot reduction’ vloeit voort uit de valse aanname dat het trainen van een specifieke spier leidt tot vetverbranding in datzelfde deel van het lichaam. Helaas, het vet zal op die specifieke plek niet verdwijnen, net als deze mythe op onverklaarbare wijze nog steeds bestaat. Er is al jaren lang aangetoond met velen onderzoeken dat het niet werkt, maar door populaire work-outs en trainingsprogramma’s blijft deze mythe in de wereld. Het wordt nog eens aangedikt door het internet, in het bijzonder social media, en zelfs trainers proberen hun wanhopige cliënten met side bends van hun muffin top af te laten komen.

Spot reduction werkt niet!

In de meeste oefeningen die worden gebruikt bij deze fitnessmythe worden spieren getraind die vrij klein zijn en weinig impact hebben op de algehele gezondheid, fitheid en het energieverbruik van je lichaam. Het trainen van je hele lichaam in plaats van het vermoeien van 1 enkele spier, heeft een veel beter effect op de algehele vetverbranding van het lichaam.

Hier is de harde realiteit die we allang ontdekt hadden moeten hebben in deze moderne tijden: vet smelt niet weg en zeker niet op gerichte plekken! Vetzuren worden vanuit de cellen aangeleverd, zodat het lichaam energie kan produceren. Het lichaam houdt er hier helaas geen rekening mee dat jij graag het allerliefst wat vet rond je dijen zou willen wegtrimmen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP