Hoeveel eiwitten moet ik innemen?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Voor het ontwikkelen van spiermassa moet je voldoende eiwitten eten of drinken. Voor een optimale spierontwikkeling heb je ongeveer 1.5 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je vaak in de keuken staan en zal je bankrekening hier ook nog eens minder gelukkig van worden. Omdat we tegenwoordig allemaal al druk genoeg zijn met ons werk, studie, sport en/of familie kan het gebruiken van eiwitshakes je het een stuk makkelijker maken.

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten zijn moleculen die bestaan uit ketens van aan elkaar gekoppelde aminozuren. Eiwitten zijn één van de drie macronutriënten. De overige twee naast eiwitten zijn koolhydraten en vet. De functie van eiwit in ons lichaam is o.a. de opbouw voor de celstructuur (lees: herstel en opbouw van spiermassa). In ons lichaam zijn eigenlijk alle cellen opgebouwd uit eiwitten. Tevens verzorgen de eiwitten nog andere essentiële functies in het lichaam als de transport van voedingsstoffen, aanmaak van lichaamseigen stoffen en vertering.

Ohja!!! als we het over proteïne hebben, dan hebben we het over eiwitten. Mochten we het over eiwitten hebben dan hebben we het over proteïne.

Eiwitten uit voeding of uit supplementen?

Allereerst moet je voor jezelf duidelijk hebben hoeveel eiwitten voor jou als persoon nodig zijn voor onderhoud of groei van spiermassa. (denk bij spiermassa niet alleen aan bodybuilding) En hoeveel eiwitten jij dagelijks binnen krijgt.In veel gevallen zal je merken dat je niet aan voldoende eiwit inname per dag komt. Een optie is om een aantal voedingsmiddelen die je nu neemt in te wisselen voor eiwitrijke producten, en dit aan te vullen met de relatief goedkope eiwitshakes. Mocht je veel vrije tijd over hebben, ben je dol op koken of heb je een goed gevulde bankrekening dan raad ik je aan je dagelijkse eiwitten aan te vullen met bijv. extra kip, rundvlees of andere vlees/vissoorten.

Ok, maar welke eiwitshakes kan ik dan het beste nemen?
Mocht je zijn gaan inzien dat eiwitshakes niks te maken hebben met anabolen, ben je er achter gekomen dat je het met je huidige voedingspatroon echt niet aan de hoeveel eiwitten gaat komen. Dan is het handig om te weten welke eiwitshakes je nu het beste kunt bestellen.

Ga voor isolaat!
Om te beginnen sta je voor de keuze om concentraat of isolaat eiwitten te kopen. De isolaat eiwitten worden door je lichaam makkelijker opgenomen, heeft een hogere biologische waarde, is puurder van vorm en bezit minder koolhydraten en vet. Het nadeel aan de isolaat eiwitten zijn dat de prijs een stuk hoger ligt.

De 2e keuze die je moet gaan maken is uit welke bron je de isolaat (of misschien toch concentraat) eiwitten moet gaan kopen.

– Wei(whey) dierlijk eiwit. -> Snel opgenomen
Het meest gekochte en voordeligste eiwit is de whey proteïne (dierlijk eiwit). Het lichaam kan deze soort eiwit snel opnemen en het is ideaal om na een training te gebruiken.

– Caseïne dierlijk eiwit. -> Langzaam opgenomen
Caseïne is een eiwit dat traag wordt opgenomen door je lichaam. Caseïne is aan te raden om voor het slapen in te nemen. Hierdoor heb je de gehele nacht een gereguleerde afgifte van aminozuren.

– Soja plantaardig eiwit. -> Redelijk snel opgenomen
Als je vegetariër bent raad ik je aan om de Soja eiwit in te nemen. Dit zal je als enige plantaardige eiwitbron in deze lijst een schuld gevoel besparen. Overigens is het één van de weinige complete eiwitbronnen die gewonnen wordt van planten.

Conclusie
Voordat je massaal eiwitten begint te eten is het belangrijk dat je weet wat je eet, en dat je weet wat je nodig hebt. Hou er rekening mee dat in eiwitten ook calorieën zitten. (1gram eiwit=4cal) Een teveel aan eiwitten zonder trainingsprikkel zal je doen gaan lijken op Mr.Michelin.

Tenzij je popeye bent is het belangrijk om je lichaam ook voldoende trainingsprikkels te geven zodat je spiermassa kunt gaan op bouwen (advies =krachttraining).

Moet je die extra eiwitten uit eiwitshakes halen? NEE, maar het is wel makkelijk.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP