Leg extension
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Specifieke oefening voor de voorkant van je bovenbeenspieren, de Quadriceps. Voor maximale spanning van je Quadriceps is het aan te raden om op het punt dat je in de lichte strekhouding zit, deze positie 1 á 2 tellen vast te houden en je bovenbeenspieren maximaal aanspant.

Welke spieren worden er gebruikt

– Quadriceps

Beschrijving

Stel de leuning zo in dat je rug gesteund is en de rand van de zitting in je knieholte zit. Plaats de rol net boven je enkel. Maak een gecontroleerde strekking en laat daarna ook weer gecontroleerd het gewicht zakken. Probeer tijdens de oefening je bovenlichaam stil te houden. Om je boven lichaam stil te houden is het van belang om je navel in te trekken en je buikspieren aan te spannen.

Variatie:

Front squat
Plaats de barbell, met geschikt gewicht, vanuit het squatrek onder schouderhoogte.Ga onder de barbell staan met je voeten op schouderbreedte. Plaats de barbell op de voorkant van je schouders. Kruis je armen en houd de barbell vast met je handen. Nu sta je in de beginpositie van de oefening. Doe 1 stap naar achteren en haal de barbell uit het rek, nu sta je vrij. Zak gecontroleerd door je knieën naar de 90 graden toe. Let erop dat je rug recht blijft. Duw hierbij je borstkas naar voren, blijf vooruit kijken . Wanneer je weer omhoog komt let er dan goed op dat je, je benen niet overstrekt. Herhaal deze beweging nu enkele keren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP