Marathons over de hele wereld
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Bang dat je work-out gaat leiden onder zon, zee en strandvakantie? Geen zorgen. Voor de echte fitnessfanaten en globetrotters onder onze lezers, zetten wij 5 prachtige, jaarlijkse marathons op een rij verspreid over de hele wereld. Interesse? Lees verder!

1. De Chinese muur (mei)

De marathon op de Chinese muur in mei wordt door veel renners als een van de moeilijkste marathons ervaren. De marathon daagt haar renners uit om meer dan 5,164 trappen de Grote Muur op te lopen. Daarna vervolgen de renners hun marathon in een aantal Chinese dorpjes. Volgens veel renners is dit het hoogtepunt van de marathon waarbij de dorpelingen de renners toejuichen terwijl ze de straten van het dorp passeren. De eerste marathon werd gehouden in 1999 en sindsdien is het alleen maar in populariteit toegenomen met tot wel 2500 participanten in 2013.

2. Marathon in Rome (april)

Jawel, jawel, alle wegen leiden naar Rome, maar zodra je bij deze marathon bent belandt, volg je nog slechts 1 route. De marathon gaat de gehele stad door en langs bijna alle toeristische en historische attracties. De marathon start dichtbij het Colosseum en gaat langs de Trevi Fontein, het Pantheon, Sint Peters Basiliek en terug naar het Colosseum. Hoewel de marathon relatief vlak blijft, zijn de met keien belegde straten vaak een wat grotere uitdaging.

3. Big Five Marathon (juni)

De Big Five Marathon in Zuid Afrika is een bijzondere marathon die sportactiviteiten en een safari samensmelt. De marathon is vernoemd naar de vijf koningen van de safari: de luipaard, leeuw, neushoorn, olifant en buffels en loopt door de Limpopo’s Entabeni Safari Conservancy. Met een beetje geluk ren jij je marathon uit naast antilopen, giraffes, zebra’s en leeuwen gezien er niets is dat de renners van deze wilde natuur scheidt. Laat je echter niet te veel afleiden, want naast het feit dat je tussen de wilde dieren rent, moet je ook de rotsige bodem en het hoogteverschil tussen trotseren.

4. Marathon in New York City (November)

Deze marathon had in 2015 een omvang van maar liefst 50.000 renners en meer dan 2 miljoen toeschouwers en is daarmee de grootste marathon in de Verenigde Staten. Samen met de races in Chicago en Boston is het een van de 6 ´Major Marathons´. De race wordt al jaarlijks georganiseerd sinds 1970 waarbij de eerste marathon slechts plaatsvond in het ‘Central Park’, maar deze nu al door vijf districten in New York City loopt.

5. Mont Saint-Michel Marathon (May)

Nog een marathon die de renners langs een prachtig uitzicht leidt. De renners beginnen hun marathon in het stadje Bretagne en eindigen in Normandy vlak voor de wereldberoemde monarch Mont Saint Michel uit de achtste eeuw en een van Frankrijk’s meest beroemde bezienswaardigheden. Na de race is er ook nog een heuse afterparty die je de rest van je leven bij zal blijven.

6. Kilimanjaro Marathon (February)

De Kilimanjaro is Afrika’s grootste alleenstaande berg en vormt het prachtige uitzicht voor deze marathon. Je zult je race beginnen bij het Moshi Stadium en rent op relatief vlakke ondergrond voordat de helling pas echt serieus klimmen wordt. Zodra je halverwege bent, kun je echter gerust ademhalen, want op de terugweg ren je grotendeels naar beneden toe. De marathon brengt je langs Afrikaanse boerderijen, stadjes, bossen en koffie- en bananenplantages.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP