Oorzaken van je futloosheid
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als je iemand vraagt waar ze het liefst meer van willen, is dat voor veel mensen tegenwoordig energie. Hoewel meer slapen de logische vervolgstap zou zijn, heeft vermoeidheid ook een tal andere oorzaken waar je misschien niet aan had gedacht. Wil je je energie terug? Dan staan hier x redenen waarom je moe bent en een easy fix om jezelf die energieboost weer te geven.

Je sport niet

30 Minuten intensief sporten per dag helpt je dieper slapen. Probeer in vier keer per week in je dagelijkse routine een half uur cardiotraining te persen. Dit kan zo simpel zijn als ’s ochtends een halfuur te lopen (wel flink doorlopen). Als je graag ’s avonds wil trainen, kun je het beste drie voor je gaat slapen gaat trainen, omdat sporten je metabolisme in beweging brengt en je alert maakt. Op deze manier kom je misschien moeilijker in slaap.

Je neemt nieuwe medicijnen

Als je net bent begonnen met nieuwe medicijnen en je energie drastisch omlaag is gegaan, kun je het beste met je dokter gaan praten over het vervangen van de medicijnen of het veranderen van de dosering. Denk hierbij aan medicijnen tegen depressie, pijnstillers, pillen tegen allergieën en beta-blockers.

Je slaapkamer is niet donker genoeg

Je slaapt het best als je kamer donker is. Zorg er daarom voor dat je gordijnen het licht goed uitsluiten uit de kamer. Als een straatlamp naar binnen schijnt of het badkamerlicht straks aangaat en je word er wakker van, kun je, volgens een onderzoek uit Amerika, tot wel enkele uren hierna nog wakker blijven.

Je drinkt onvoldoende

Als je lichaam onvoldoende vocht in zich heeft, zal hij energie aanmaken door de bloedcirculatie te verlagen. Dit zorgt ervoor dat je spieren minder zurstof binnen krijgen en maken je vermoeid. Een milde uitdroging heeft en droge huid, tong en lippen, dorst en gevoelens van zwakte tot gevolg. Zorg er daarom voor dat je voldoende drinkt, zeker als je sport.

Je bent een enorme zoetekauw

Suikers gevonden in frisdrank, snoep, cake en ijs, geven je misschien een snelle energieboost, maar geen boost die blijft. Deze producten zorgen voor een grotere aanmaak van insuline in het lichaam die je een slap en lui gevoel geven. Vervang deze zoete snacks dus door snacks rijk aan vezels zoals fruit, groente en volgranen.

Je drinkt koffie of frisdrank

Cafeïne vergroot de reactie van het lichaam op gevoelens van stress. Slechts 1 kopje koffie verhoogt de bloeddruk voor een hele dag en dit effect is misschien nog niet uitgewerkt als je gaat slapen. Het kan namelijk 10 tot 12 uur duren voordat de stof je lichaam verlaat.

Je leid aan een depressie

Verlies van energie en chronische vermoeidheid zijn veel voorkomende symptomen van een depressie. Andere signalen zijn extreme gevoelens van verdriet, ongerustheid of schuldgevoelens, slechte concentratie, overeten of juist het verlies van eetlust. Hiernaast is het met moeite in slaap komen een ander symptoom.

Je hebt een ijzertekort

Symptomen hiervan zijn extreme vermoeidheid, slapheid, warrigheid, verlies van concentratie, duizeligheid, flauwvallen en een witte huid. Andere symptomen zijn een snelle hartslag, het koud hebben of verdrietig zijn. Als je last hebt van hevige menstruatie of vegetarisch bent, kun je een bloedtest laten doen om er achter te komen of dit de oorzaak is van je vermoeidheid.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP