Spiermassa opbouwen kost tijd
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

We zijn er allemaal op gebrand om te krijgen wat we willen. Maar je moet nu eenmaal geduld hebben. Realisatie van doelstellingen zijn niet allemaal even gemakkelijk. Dit betekent exact hetzelfde voor spieropbouw.

Personen die in aanraking komen met fitness zijn de voor een aantal dagen en weken gemotiveerd om alles te geven. Uiteindelijk stopt men. Om de volgende reden: ‘’ ik heb zo mijn best gedaan in deze paar weken, waarom ben ik niet strakker geworden of waarom ben ik geen spiermassa aangekomen?’’

Daar zit het probleem. Je kan niet op een gehaaste manier resultaat bereiken. Er is tijd voor nodig. Het is waar dat trainen met gewichten zorgt voor een snellere en effectievere manier om je fysiek te ontwikkelen. Maar je moet het wel op de juiste manier doen.

Een kleine groep personen die begint met fitness houdt het voor langere tijd vol. Het meest voorkomende probleem is dat men niet kan accepteren om systematisch te sporten. Hierdoor is er nauwelijks progressie mogelijk.

Wanneer je op jouw sportschool iemand zien lopen met een mooi stevig fysiek, ervan uitgaand dat het op natuurlijke wijze tot stand is gekomen, dan kijk je naar een persoon die voor langere tijd traint. Diegene ziet er nu imponerend uit, wat zeker niet tot stand is gekomen door een paar weken training.

Zowel mr. Olympia als een gemiddeld persoon kunnen in een één tot twee uur durende trainingssessie de krachtoefeningen doen die ze nodig hebben. Een gemiddeld persoon drukt met bankdrukken misschien drie setjes van acht herhalingen met 80kg. Mr. Olympia doet bij dezelfde oefening misschien drie setjes van acht herhalingen met 140 kg.

Het grote geheim tot succes is regelmaat. Stap voor stap, week na week en jaren. Voor resultaat moet je niet in etappes trainen en moet een geleidelijk proces zijn. Wanneer wel in etappes traint dan ben je na een periode van een paar weken training weer terug bij af als je het weer gaat oppakken.

Een persoon die minimaal 30 min drie keer per week vrij houdt voor training, zal ver voorlopen op een persoon die in etappes traint. De progressie lijkt misschien niet veel te zijn maar als je het op langer termijn bekijkt dan zie je wel degelijk grote verschillen. Neem bijvoorbeeld een persoon die 60 kg squat. Wanneer diegene per week 1 kilo meer gewicht toevoegt, dan is er na zes maanden als een progressie van bijna 50%. Deze progressie kan ook voor jouw gelde, wat je start gewicht ook is. Zolang je maar geduldig bent.

Accepteer wie en wat je bent. Start vanuit daar. Maak een realistisch schema voor jezelf dat haalbaar is en wat er voor zorgt dat je na een bepaalde tijd je doelen kan realiseren. Je kan en zal dan ook zeker fysiek optimaal ontwikkelen.

Heb geduld en neem de tijd. Voeg gewichten toe. Doe het toevoegen van gewichten in mate. Bekijk hoeveel je lichaam aankan zodat je er ook het voordeel uit kan halen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP