Trending: De stappentellers!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het verhogen van je dagelijkse aantal stappen is een fantastisch fitnessdoel! Het is een goede manier om jezelf in beweging te houden of om jezelf over te halen je fitnessactiviteiten uit het verleden weer op te pakken. Zelfs als je regelmatig bent blijven sporten over de jaren heen, kan het nog altijd niet genoeg zijn om de slechte effecten van urenlang stil zitten tegen te gaan. Het toevoegen van meer stappen per dag is hierbij niet alleen voordelig voor dat nummertje op de weegschaal, maar ook voor je algehele gezondheid.
De kleine beetjes helpen echt!

Lopen is misschien niet de grootste calorieverbrander die er is (een gemiddeld persoon verbrand ongeveer 100 calorieen per mijl), maar het toevoegen van die extra meters per dag kunnen een heel groot verschil maken in het op peil houden van je gewicht. Volgens een studie aan de Harvard Health Watch in 2009 kom je op gemiddelde leeftijd 2,2 pond per jaar aan. Echter, na 15 jaar onderzoek, konden de wetenschappers concluderen dat individuen die regelmatig wandelden veel minder in gewicht toenamen dan degene die veelal inactief waren.
10.000 Stappen

Nu de stappenteller een trending topic is geworden tegenwoordig, heb je vast al eens gehoord van het 10.000 stappen per dag quotum. Het zou volgens de National Health Service in Groot Britannie echter niet raadzaam zijn om gelijk met 10.000 stappen per dag te beginnen. Het overstappen van 3.000 stappen naar gelijk 10.000 stappen zou erg zwaar zijn voor je lichaam en hoogstwaarschijnlijk ook nog niet in je dagelijkse schema passen. De National Health Service raadt beginners daarom ook aan om hun getelde stappen dagelijks met ongeveer 500 stappen te verhogen.

Verhoog je dagelijkse target

Om je op weg te helpen geven we een aantal tips die je kunt gebruiken om geleidelijk aan jou stappentellerrecord steeds succesvol te overstijgen.

1. Zet een timer!

Het is nergens voor nodig al je stappen in een goeie wandeling te proppen. Sterker nog, je profiteert er hoogstwaarschijnlijk meer van als je je stappen over de dag verdeelt. Zit je soms urenlang achter je bureau op het kantoor? Probeer dan een timer te zetten die elk uur aangeeft dat je even van je bureau weg moet en 15 minuten aan de wandel moet. Als je in staat bent dit vijf keer op een dag te doen, kan je je 10.000 stappenrecord al halen nog voordat je naar huis gaat van het werk!

2. Walkietalkie

Neem jezelf voor dat iedere keer dat je een telefoontje aanneemt op kantoor je gaat lopen. Of je nu op kantoor zit of thuis, het heen en weer draven terwijl je aan de telefoon hangt, kan je een hoop extra stappen op leveren. Is het lekker weer? Ga dan met je mobiele telefoon lekker naar buiten voor een energieke conferentie buiten de deur!

3. Een partner zoeken

Of het nu een wandeling is vlak voor het avondeten met je kinderen of een powerwalk met je sportbuddy, het delen van je stappen met iemand is een leuke manier om meer tijd met iemand door te brengen. Bovendien zal je minder snel je wandelrondje overslaan als je belooft hebt met iemand mee te gaan.

4. Maak het jezelf ongemakkelijk

We kennen de gebruikelijke adviezen allemaal: ‘Neem eens de trap in plaats van de lift’ of ‘Parkeer een stukje verder weg van de ingang’. Het lijkt misschien nietszeggend, maar als je deze kleine tips consequent opvolgt, zul je zien dat het aantal stappen dat je wilt bereiken die dag een stuk gemakkelijker gaat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP