Waarom dames ook aan krachttraining moeten doen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Ja, dames, we weten het. Jullie willen geen uitpuilende biceps of dijen knetterhard als bakstenen. Dat betekent echter niet dat je de krachttraining maar moet skippen! Krachttraining heeft een aantal voordelen laten zien die de meeste cardiotraining bij lange na niet kunnen bewerkstelligen. Denk aan het verbranden van meer vet, het opbouwen van slanke, sterke spieren, het geven van een energieboost en zoveel meer. Hier zijn 5 redenen voor dames om die barbells ook eens uit te proberen.

1. Smelt die vetten weg!

Hoewel cardio meer calorieën verbrandt dan krachttraining in een sessie van 30 minuten, verbrandt krachttraining meer calorieën op de korte termijn. Het heffen van gewichten behoeft meer energie (en dus calorieen) voor je lichaam om spiercellen te behouden dan het vetcellen behoudt. Het gewichtheffen zorgt daarom voor meer spiermassa, een boost in je metabolisme en verandert je lichaam zo simpelweg in een ware fabriek voor vetverbranding!

2. Spieren onderhouden

Veelvoudig onderzoek in het verleden heeft aangetoond dat zodra een vrouw een leeftijd heeft tussen de 30 en de 70 jaar oud het lastiger voor haar wordt de spieren te onderhouden. De gemiddelde vrouw verliest in totaal ongeveer 22% van haar spiermassa. Deze leegtes worden, helaas, aangevuld met vetten. Een pond vet weegt minder dan een pond spieren. Dus zelfs al gaat het nummer op de weegschaal omlaag, je kan nog steeds ondervinden dat die broek strakker gaat zitten.

Om lekker strak te blijven, dien je, volgens Tom Holland, schrijver van het boek ´Beat the Gym´, twee tot drie krachttrainingen doen per week die elke spiermassa in het lichaam aanspreekt. Dit gedurende 30 minuten per sessie. Hiernaast is het van belang drie tot vier dagen aan cardio in je fitness-schema te verwerken.

3. Je bouwt sterkere botten

Net als afname in spiermassa, brokkelen bij sommigen ook de botten langzaam af naarmate een vrouw ouder wordt. Dit verschijnsel wordt osteoporosis genoemd en 80% van de mensen die hier mee kampen zijn vrouw. Terwijl je aan krachttraining doet, forceer je je spieren zich uit te strekken. Bij deze beweging worden ook de pezen aangespannen en wordt aan de botten ‘getrokken’. Dit houdt de botten sterk.

4. Een gezond hart

Terwijl spieren zich aanspannen, zorgt het lichaam dat er zuurstof wordt aangevoerd middels bloedcirculatie van het hart naar de spieren toe. Dit zorgt er niet alleen voor dat de spieren hun werk goed kunnen doen, maar zorgt er ook voor dat het hart goed in vorm blijft. Hiernaast zorgt krachttraining ook indirect voor de gezondheid van het hart. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat je ook bij cardio langer en harder door kunt blijven trainen. Dit verhoogt het effect op de gezondheid van het hart ook nog eens.

5. Brein training

Volgens een onderzoek, gepubliceerd in 2012 door Mayo Clinic, helpt een combinatie van mentale activiteiten en fysieke activiteiten de breinfunctie in ouderen goed houden. Een voorbeeld is het gebruik van een computer tijdens een milde tot lichte fysieke oefening.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP